30 december 2010 In de media

Interview met Theo Bos, Edward Sturing en Marc van Hintum

In 2010 verlieten drie echte clubmensen Vitesse: Theo Bos, Edward Sturing en Marc van Hintum. In de Gelderlander blikken ze terug en kijken ze vooruit.

"Ik vind het erg jammer dat er op de technische functies geen Vitesse-mensen meer zitten", zegt Van Hintum. "Je ziet bij steeds meer clubs dat ze juist mensen zoeken die er niet voor eigen eer en glorie zitten, maar juist voor de club."

Sturing: "Achteraf kun je zeggen dat ik te vroeg ben teruggekeerd bij Vitesse, nadat ik twee jaar eerder als trainer zelf was gestopt. Maar dat is achteraf. Het plan dat er lag, dat ik als cultuurbewaker zou fungeren, dat werd niet uitgevoerd. Maar dat plan was goed en daarom was het niet te vroeg om terug te komen."

En Bos: "Het gevoel dat ik in het begin had, dat heb ik nog steeds. Ik zal fouten hebben gemaakt, maar ik heb niet het gevoel dat het aan mezelf gelegen heeft. Ook omdat Vitesse na mijn vertrek niet beter is gaan presteren. Dan zie je dat daar het probleem dus niet lag, maar in de spelersgroep. Er moet kwaliteit bijkomen, met name ervaring. En het scorend vermogen, dat is nog steeds een probleem."

Lees het hele interview met de drie vrijdag 31 december.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: