20 november 2011 In de media

Interviews en samenvatting Vitesse – Feyenoord

De door de vitesse.org redactie voor u verzamelde interviews en samenvatting uit de diverse media.

 

 

John van den Brom voor NOS

Kevin van Diermen voor VitesseTV

John van den Brom voor VitesseTV

John van den Brom voor EredivisieLive

Guram Kashia voor  EredivisieLive

Nicky Hofs voor EredivisieLive

Van Diermen voor TVGelderland

Pröpper, Vd Brom en Van Diermen voor VitesseLive

Samenvatting Vitesse – Feyenoord

Karakteristieken:

90+3. Drie minuten extra.
82. Feyenoord pakt drie punten in Arnhem. Met bij vlagen sterk en dominant spel. Enige minpuntje: Rotterdammers hadden Vitesse naar een recordverlies kunnen spelen. Maar Bakkal, Biseswar en Cissé lijken wel medelijden te hebben met de ploeg van Van den Brom en missen grote kansen.
72. Cissé verzuimt Feyenoord op 0-5 te schieten. Velthuizen redt.
69. Blessure De Vrij – rechterenkel – na botsing met Abora. Na een blessurebehandeling gaat de verdediger weer staan. Na een wisselteken gaat De Vrij alsnog met een brancard van het veld. Martins Indi is zijn vervanger.
64. Vierde goal Feyenoord is nekslag voor Vitesse. Een schotje van Chanturia, veel verder is de Arnhem subtopper nog niet gekomen na de rust. Feyenoord dicteert in Gelredome en gaat bij een pover Vitesse freewheelend naar het einde.
60. Biseswar lost een van de Feyenoord-uitblinkers, Guidetti, af.
56. 0-4 Feyenoord! Cissé bekroont knappe counter Feyenoord met Guidetti in de hoofdrol. Vitesse is boos omdat Cissé een overtreding zou hebben gemaakt op Yasuda. Van den Brom wordt zelfs naar de tribune gestuurd.
52. Schot Van der Heijden gaat voorlangs het doel van Mulder.
49. Schot Guidetti gaat voorlangs
47. Schot Cissé met moeite prooi voor Velthuizen.
46. Tweede helft begonnen: Feyenoord heeft nog één goal nodig voor zijn 4000ste doelpunt in de Eredivisie. Alleen Ajax (4738) en PSV (4265) haalden eerder de grens van 4000. Gaat die vandaag nog vallen? Op de tribune gaan onder anderen bondscoach Bert van Marwijk en Klaas-Jan Huntelaar het zien.
45+1. Een minuut extra in spectaculaire eerste helft.
45. Vlammend schot van Cabral gaat over.
43. 0-3 Feyenoord! Beslissing lijkt al gevallen voor het sluiten van de eerste helft. Guidetti maakt 3-0 na een prima aanval van Feyenoord, dat sinds het bewierrookte duel bij Ajax niet meer zo goed speelde als vanmiddag.
42. Vitesse speelt al minuten met tien man, na een blessurebehandeling van Kalas. De Verdediger keert ook niet meer terug. Van Diermen is zijn vervanger.
40. Vitesse ontwikkelt voor het eerst echt druk op doel Feyenoord, maar kansen blijven uit.
39. Voor het eerst in 12 edities van deze wedstrijd slaagt Feyenoord erin om meer dan 1 doelpunt te maken. De ploeg deed dat voor het laatst in een 3-3 gelijkspel bij Vitesse op 13 februari 2000. Vitesse maakte voor het laatst twee goals thuis tegen Feyenoord op 17 februari 2002 (2-1 winst).
35. Opstootje bij de hoekvlag. Handvol Vitesse-spelers en Feyenoord hebben het met elkaar an de stok, nadat Cabral de bal bij zijnlijn paar keer hooghoudt en Hofs de bal voor zijn hoofd wegtikt. Beiden krijgen geel van Nijhuis, nadat de gemoederen enigszins tot bedaren zijn gebracht.
32. 0-2 Feyenoord! De Rotterdammers nemen in een vinnig duel dik verdiend een verrassende voorsprong van 2-0 bij het dit seizoen thuis nog ongeslagen Vitesse. Vlaar toucheert de bal na een van de vele vrije trappen die Nijhuis toekent.
30. Fans van Vitesse hebben de ‘pik’ op Nijhuis. Ze zingen weinig vleiende taal over de moeder van de arbiter, die vervolgens de speaker van de Arnhemse club inschakelt.
27. Chanturia trapt na bij duel mel Cissé. Hoewel zijn assistent vlagt voor een ‘overtreding’ laat Nijhuis laat ook dit voorval passeren.
26. Feyenoord verdient een strafschop, nadat Kashia de bal tegen zijn bovenarm heeft gekregen. Dat wijzen tv-beelden van Eredivisie Live uit. Nijhuis ziet het niet en geeft Rotterdammers een corner.
21. Kopbal Hofs gaat over het doel van Feyenoord.
19. Guidetti ziet knappe inzet met rechts, na sterke actie Cabral, gered worden door Velthuizen.
17. Bakkal krijgt bal op zijn kruin en kan net niet goed genoeg een voorzet van Cabral naar het doel van Vitesse dirigeren.
16. Topminuut in Gelredom. Eerst verijdelt Mulder een reuzekans van Bony, waarna in de tegenstoot Cabral Velthuizen tot een knappe redding dwingt.
11. Feyenoord heeft zaakjes in beginfase keurig op orde. Vitesse heeft wat paniekerig gereageerd op snelle voorsprong Feyenoord en komt maar niet in zijn ritme.
10. Geel Annan (Vitesse) na commenaar op scheidsrechter Nijhuis.
9. Clasie na blessurebehandeling terug binnen de lijnen.
8. Kleine blessure Clasie na duel met Hofs. Guidetti en Cabral verzuimen echter bal buiten te schieten. Pas na halve minuut schiet El Ahmadi bal buiten.
4. 0-1 Feyenoord! Guidetti zorgt voor droomstart voor Rotterdammers. Zweedse spits schiet van 17 meter knap raak.
1. Duel begonnen.

Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Yasuda, Kalas, Kashia, Büttner; Van der Heijden, Annan, Pröpper; Chanturia, Bony en Hofs.
Feyenoord: Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Nelom; Clasie, El Ahmadi, Bakkal; Cabral, Guidetti en Cissé.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: