27 maart 2010 In de media

Invaller Kolk haalt zijn gram

Santi Kolk sprak vrijdag over ‘de wedstrijd van het seizoen’, en heeft dat zaterdagavond vertaald naar het veld.
De spits moest van coach Theo Bos op de bank beginnen tegen Willem II, maar hielp zijn team met een weergaloos doelpunt aan een zege op de concurrent. Ook de gelijkmaker van Serginho Greene, die de 0-1 van Saïd Boutahar ongedaan maakte, was er overigens één om in te lijsten.

De thuisploeg startte zoals verwacht mocht worden. Agressief, enthousiast en met de intentie om snel op voorsprong te komen. De eerste die daartoe de mogelijkheid kreeg was Lasse Nilsson, maar de Zweed nam veel te veel tijd en schoot vervolgens onbeheerst over en naast. Willem II, dat juist afwachtend en terughoudend begon, stelde daar een kansje tegenover voor Frank Demouge, die na handig wegdraaien in de handen van Piet Velthuizen schoot.
De bezoekers uit Tilburg profiteerden vervolgens van het missen van een enorme kans door Nicky Hofs, die vrij op Maikel Aerts af had mogen gaan maar de rust niet kon bewaren. Een voorzet van Frank van der Struijk, gehuurd van Vitesse, belandde bij Demouge die nog stuitte op Velthuizen. Daarmee leek het gevaar geweken, maar de attente Boutahar kon de bal oppikken en vervolgens simpel van dichtbij afwerken.

Het antwoord van Vitesse mocht er zijn. Na een aanval van de Arnhemmers belandde de bal in de buurt van Greene, die geen twijfel kende en het projectiel op fraaie wijze over Aerts heen tegen de netten volleerde. Het doelpunt leek lange tijd het laatste serieuze hoogtepunt van Vitesse te worden. De thuisploeg bleef weliswaar gretig en zoekende naar een voorsprong, maar had in de tweede helft moeite om nog openingen te vinden.

Nadat aan de andere kant Jan-Arie van der Heijden, Boutahar en Mitchell Donald goede kansen op een nieuwe voorsprong had laten liggen, leek Wiljan Pluim echter alsnog voor vreugde te zorgen. De omhaal van de jongeling werd, nadat de bal eerst via Nilsson tegen de lat ging, echter net voor de lijn gekeerd door Aerts. Uiteindeijk moest invaller Kolk er aan te pas komen. De aanvaller, koud in het veld, controleerde de bal handig, liet deze één keer stuiteren en rondde vervolgens schitterend af met een boogbal over de kansloze Aerts. Het was goed voor de eerste zege van Vitesse sinds 23 januari.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: