18 maart 2011 In de media

Invallers schieten AZ op eigen veld langs Vitesse

AZ heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Alkmaarders bogen in de tweede helft een achterstand om in een voorsprong: 3-1.

De ploeg van trainer Gertjan Verbeek was de eerste helft de bovenliggende partij, maar echt grote kansen wist het niet te creëren. Vitesse beperkte zich tot tegenhouden, maar kwam op slag van rust wél op voorsprong: Michihiro Yasuda brak door op de rechterflank en stelde met een prima voorzet Marco van Ginkel in staat de 0-1 binnen te tikken. De inglijdende Nick Viergever kwam te laat.

In de tweede helft stelde de thuisploeg orde op zaken. Pontus Wernbloom zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker. Daarna was het de beurt aan Maarten Martens en Simon Poulsen. De invallers scoorden allebei en zorgden ervoor dat AZ uiteindelijk nog vrij gemakkelijk won: 3-1.

Voor Vitesse was het alweer de zesde uit-nederlaag onder trainer Albert Ferrer. De ploeg blijft staan op plaats vijftien met 29 punten uit 28 duels. AZ blijft meedraaien in de subtop. De ploeg staat vierde met 49 punten.