19 april 2011 In de media

Investeerders Vitesse: rechtszaak uitstellen

Een groep investeerders van Vitesse wil een inhoudelijke rechtzitting tegen de provincie Gelderland over een miljoenenclaim uitstellen.

Deze stond woensdag gepland in Arnhem. Beide partijen moeten wel verschijnen. Het kan zijn dat de rechtbank een vonnis velt en niet gevoelig is voor het verzoek.

De advocaat van de particuliere investeerders vindt de kwestie te ingewikkeld om in korte tijd mondeling uit te leggen. Tien minuten spreektijd is volgens investeerder Jan Snellenburg te weinig om te onderbouwen waarom een forse schadeclaim is neergelegd bij de Provincie.

De particuliere investeerders, de zogeheten Vrienden van Vitesse, claimen 45 miljoen euro omdat in 2001 beloofd zou zijn om de huur van stadion Gelredome te verlagen. Dit gebeurde echter niet. Wel investeerden de Vrienden miljoenen in de noodlijdende club. Dat geld zagen zij niet terug.

Volgens de Provincie richt de claim van Vitesse zich alleen op de niet nagekomen toezegging, maar het Hof oordeelt dat de investeerders daardoor geen schade hebben geleden, zo zei Gedeputeerde Peters eind vorig jaar. Wel is het volgens Peters onjuist dat GS in 2001 geen voorbehoud maakte dat Provinciale Staten nog over de huurverlaging moest beslissen.


Rechtszaak Vitesse – provincie uitgesteld

De rechtszaak tussen de provincie Gelderland en een groep investeerders van Vitesse gaat woensdag niet door. De geldschieters vinden het slepende confict dat al jaren speelt, "te complex" om in korte tijd (comparitie) uit te leggen en vroegen uitstel. Het verzoek kwam van de geldschieters. De provincie maakte geen bezwaar waarop de rechter afziet van de zitting. Een nieuwe inhoudelijke zaak, waarin beide partijen waarschijnlijk meer tijd krijgen, is nu vastgesteld op 18 mei.

Tien minuten spreektijd is volgens investeerder Jan Snellenburg te weinig om te onderbouwen waarom een forse schadeclaim is neergelegd bij de provincie Gelderland. Liever reageren de investeerders schriftelijk waarna de rechtbank een vonnis velt.

De particuliere investeerders, de zogeheten Vrienden van Vitesse, claimen 45 miljoen euro omdat in 2001 beloofd zou zijn om de huur van stadion Gelredome te verlagen. Dit gebeurde echter niet. Wel investeerden de Vrienden ondertussen miljoenen in de noodlijdende club. Geld dat zij niet terugzagen waarop de gedupeerde geldschieters naar de Hoge Raad stapten. In 2010 stelde de Hoge Raad de investeerders in het gelijk. De provincie zegt echter op basis van de dagvaarding dat zij niets hoeven te betalen. Dit omdat de geldschieters geen schade hebben geleden doordat Gedeputeerde Staten in 2001 hadden verzuimd te zeggen dat Provinciale Staten zich nog moesten buigen over de huurverlaging

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: