14 juli 2020 In de media

Inzamelingsactie gestart om oorlogsveteraan Wilf Oldham te helpen zijn 100ste verjaardag te vieren

Er is een fondsenwervingspagina opgezet om de ​​in Salford geboren Airborne-veteraan Wilfred Oldham uit de Tweede Wereldoorlog te helpen zijn 100e verjaardag te vieren. Oldham bezoekt jaarlijks trouw Arnhem, de Vitesse Airborne-wedstrijd en na afloop het supportershome.
Wilfred Oldham, MBE is een veteraan van Italië, Frankrijk, Duitsland en Arnhem tijdens operatie Market Garden. Hij was een van de 500 andere veteranen die veilig over de Rijn konden komen.

De afgelopen 30 jaar gaat Wilfred jaarlijks op pelgrimstocht naar Arnhem, waar hij ongeveer twintig jaar bij hetzelfde gastgezin verblijft, jaarlijks de Vitesse-airbornewedstrijd bezoekt en vertelt over zijn ervaringen tijdens de oorlog. 

Hij bezoekt ook scholen in het Verenigd Koninkrijk in zijn hoop de oorlogsgeschiedenis levend te houden vanuit een ervaring uit de eerste hand.

Vorig jaar moest Wilf Oldham door ziekte verstek laten gaan in Arnhem. Wij riepen de Vitesse-supporters op om Wilf te feliciteren met zijn (toen) 99ste verjaardag. Dat leverde maar liefst 2500 (!) Arnhemse verjaardagskaarten op. 

Gewoonlijk zou de Bolton branch Parachute Regimental Association fondsenwervende evenementen houden om fondsen te organiseren om dergelijke gewichtige gelegenheden te vieren, maar vanwege de coronavirus pandemie was en is dit niet mogelijk.

Door een JustGiving-pagina op te zetten, hoopt de Bolton PRA genoeg geld in te zamelen om Wilred volgende maand een speciale verjaardag te geven, wanneer hij op 28 augustus 100 wordt.

Klik hier voor de Engelse versie

Je kunt HIER jouw bijdrage leveren aan de fondsenweving voor Wilf Oldham 
(Let op: druk op 'Donate'. De fee kun je zelf aanpassen en ook op nul zetten)

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: