18 maart 2022 In de media

Italiaanse media complimenteren Vitesse en ‘beslissende’ Karsdorp

De optredens van Vitesse in het Conference League-tweeluik met AS Roma hebben indruk gemaakt in Italië. De Romeinen hadden de extra tijd nodig om de ploeg van Thomas Letsch uit te schakelen (1-1).

Vitesse liet Roma lijden’, schrijft Corriere dello Sport vrijdagochtend. ‘Vitesse nam het heft in handen via een geweldige goal van Maximilian Wittek, maar Roma vond in de 91ste minuut alsnog de weg naar de kwartfinales. Het is weliswaar onverdiend, maar ze zijn door’, concludeert het dagblad.

‘Vitesse verdiende meer, maar het voetbal geeft en neemt. De entree van Rick Karsdorp was beslissend. Hij kwam vier minuten na de prachtige goal van Wittek binnen de lijnen en gaf de beslissende voorzet op Tammy Abraham’, schrijft de sportkrant.

‘Vitesse laat Mourinho beven’, kopt La Gazzetta dello Sport. ‘De kopbal van Abraham uit de voorzet van Karsdorp stuurde Roma naar de kwartfinales in de extra tijd van een wedstrijd, waarin Vitesse de betere partij was. De Nederlandse ploeg verdedigde, was geduldig, suste de wedstrijd in slaap en sloeg een half uur voor tijd toe met een schitterend schot, dat voor Rui Patrício niet te stoppen was.’

Ook José Mourinho had na de wedstrijd complimenten over voor Vitesse en in het bijzonder Riechedly Bazoer. De Portugees baalde wel dat zijn ploeg stevig aan de bak moest, drie dagen voor de derby tegen Lazio. Mourinho maakte daar op geheel eigen wijze nog even een verwijzing naar. ‘Maurizio Sarri zit thuis een sigaretje te roken, terwijl ik moet bedenken hoe wij fit moeten raken voor de derby.’

Bron: VI / Foto's: VI-SV

Hoofdsponsor: