24 september 2015 In de media

Izzy Brown: “Vitesse biedt een leerzame omgeving”

Isaiah Brown (18) werd door technisch directeur Michael Emenalo van Chelsea overtuigd dat een huurperiode in Arnhem hem goed zou doen.[
“Ik heb niet met José Mourinho gesproken voordat ik naar Vitesse ging”

Brown wordt net als Lewis Baker, Dominic Solanke, Danilo Pantic en Nathan door Chelsea verhuurd aan Vitesse. De aanvaller won voor zijn vertrek naar Arnhem informatie in bij andere spelers die in het verleden op huurbasis van Chelsea naar Vitesse gingen.

"Voor mijn vertrek heb ik uitgebreid met Josh McEachran gesproken", zei Brown tegen ELF Voetbal. "Hij was erg positief over de club. Ik denk dat de relatie tussen Chelsea en Vitesse goed is voor beide clubs. Jonge jongens kunnen hier ervaring opdoen. Vitesse is niet heel bekend in Engeland, maar wel steeds meer."

Leerzame omgeving
"Ik heb niet met José Mourinho gesproken voordat ik naar Vitesse ging. De transfer ging ook best snel. Ik heb wel met Michael Emenalo (technisch directeur, red.) over Vitesse gesproken. Ik had eerst mijn twijfels, maar Michael overtuigde mij ervan dat het een mooie kans is", aldus de jeugdinternational van Engeland.

"Ik kan Michael nu alleen maar gelijk geven. De accommodatie is heel mooi, de trainers zijn heel kundig en we hebben goede spelers. Vitesse biedt een leerzame omgeving. De Eredivisie staat bekend als een competitie voor talenten. In Nederland geven de clubs de jonge jongens veel vertrouwen", besluit Brown, die de afgelopen wedstrijden van Vitesse geen basisplek had.
 

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: