5 maart 2010 In de media

Jaarkaart Vitesse niet duurder

Vitesse gaat de prijzen van jaarkaarten voor komend sei­zoen niet verhogen. Dat heeft de Arnhemse voetbalclub deze week besloten. Aanleiding zijn de slech­te economische omstandigheden in Nederland en de tegenvallende prestaties op het veld.

„We vinden het niet opportuun om nu de prijzen te verhogen”, zegt woordvoerster Ester Bal van Vitesse. „Iedereen moet het doen met minder geld. Dan is het niet gepast om de seizoenkaart duur­der te maken. Ook het feit dat een kwart van de jaarkaarthouders in onze Fanmonitor zegt geen sei­zoenkaart meer te willen, heeft meegespeeld bij het besluit.” In dat onderzoek onder 482 fans ga­ven 120 mensen te kennen af te ha­ken uit onvrede over het vertoon­de spel.

Vitesse begint eind deze maand met een campagne om de jaarkaarten voor het seizoen 2010/2011 aan de man te brengen. Dit voetbaljaar heeft Vitesse 11.500 seizoenkaarthouders.

Jeugd kan langer voor lager tarief naar Vitesse

Voor het nieuwe voetbalseizoen 2010/ 2011 past Vitesse het seizoen­kaartbeleid voor kinderen aan. Er komen twee soorten kaarten: een voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar en een voor de jeugd van dertien tot en met zestien jaar oud.

Op dit moment kunnen kinderen tot en met veertien jaar die lid zijn van de Vitesse Kids Club voor een gereduceerd tarief van 75 euro overal in GelreDome een seizoen­kaart kopen. Het jaarlidmaatschap van de Vitesse Kids Club bedraagt 16,50 euro.
De jeugdkaart en wat voorlopig even de ‘juniorkaart’ wordt ge­noemd, worden losgekoppeld van de Vitesse Kids Club. De prijs van de jeugdkaart is 75 euro. De ‘junior­kaart’ gaat honderd euro kosten. Beide kaarten gelden voor alle ran­gen en standen.

Vitesse vond de overgang voor de jeugd te groot, zegt Ester Bal. Kin­deren van vijftien betaalden in de oude situatie opeens de volle mep voor een jaarkaart. „En die groep is niet zo kapitaalkrachtig.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: