13 september 2021 In de media

Jacob Rasmussen na loodzware periode: ‘Zeker een nadeel voor mij’

Slechts zeven minuten stond Jacob Rasmussen op het veld in Waalwijk, maar na afloop van de zwaarbevochten 1-2 zege vierde de Deense Vitesse-verdediger even zijn eigen feestje met de meegereisde achterban. De lange Deen balde zijn vuisten en schreeuwde het uit. Na een langdurige blessureperiode is de van rugklachten herstelde Rasmussen terug en daarmee is het sterke defensieve trio van vorig seizoen weer beschikbaar voor trainer Thomas Letsch.

Overtuigend was het allerminst wat Vitesse liet zien tegen RKC Waalwijk, maar qua efficiëntie gooide het door blessures en ziekte verzwakte team van Letsch wel hoge ogen. „Het enige dat voor ons telde, was de zege. Maar na acht tegengoals in de laatste twee wedstrijden was het voor ons ook belangrijk dat het defensief beter stond. Met het oog daarop had ik nog liever met 1-0 gewonnen dan met 2-1”, aldus de Duitse trainer, die opgetogen was over de rentree van zijn belangrijke defensieve krachten Danilho Doekhi en Rasmussen.

De van een hamstringblessure herstelde captain Doekhi maakte direct de negentig minuten vol en zette Vitesse al in de 8e minuut op voorsprong met een kopgoal. „Ik loop nu één op één in de competitie. Dat zijn nog eens cijfers”, constateerde de verdediger opgetogen. „Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar het is wel een belangrijke overwinning die we over de streep hebben getrokken.”

Ondanks de vroege voorsprong gaf Vitesse in de eerste helft het initiatief uit handen. Na rust schakelde Letsch door naar een 4-3-3 systeem met de kleine Enzo Cornelisse als partner van Doekhi centraal achterin. „Hij is niet zo groot, maar kan goed springen. En aan de bal is hij heel sterk en zelfverzekerd”, aldus de aanvoerder, die blij is dat ook Rasmussen zich weer heeft aangediend.

„Hopelijk kunnen we nu weer een beetje vastigheid krijgen. Er komt een zwaar programma aan met de midweekse Europese wedstrijden. We hebben niet zo’n brede selectie als Ajax en PSV, dat we gemakkelijk kunnen rouleren. Hopelijk blijft iedereen fit en gaan we het aankunnen.”

“’Frustrerend dat ik geen aandeel kon hebben’”

De lange Rasmussen werd in de slotfase het veld ingestuurd door Letsch om de zege over de meet te brengen. „Ze speelden allemaal hoge ballen en het was mooi om de ploeg te helpen”, aldus de Deen, die het grootste deel van de voorbereiding en de seizoenstart miste. „In de voorbereiding heb ik last van mijn rug gekregen. En met je rug moet je voorzichtig zijn. Je moet niet op je 24e je rug vernielen voor de rest van je leven. Daarom heb ik de tijd genomen voor het herstel.”

Rasmussen erkent dat het een handicap is dat hij een groot deel van de voorbereiding heeft gemist. „Dat is zeker een nadeel voor mij. Het was ook frustrerend dat ik de afgelopen weken geen aandeel kon hebben. Het enige wat ik kon doen was de ploeg mentale steun geven. Ik ben blij dat ik terug ben, al zullen we het voorzichtig op moeten bouwen de komende tijd”, aldus de huurling van Fiorentina, die uitkijkt naar de groepsfase van de Conference League, die donderdag begint met de uitwedstrijd tegen NS Mura in Slovenië. „Het wordt niet mijn Europese debuut, want ik heb al Europees voetbal gespeeld met Rosenborg. De entourage bij zulke Europese wedstrijden is bijzonder. Als we iets willen in deze groep met verder ook Tottenham Hotspur en Stade Rennes zullen we moeten winnen van Mura, al zal dat zeker niet gemakkelijk worden.”

RKC – Vitesse 1 – 2
Eredivisie seizoen 2021 – 2022
Mandemakersstadion Waalwijk

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: