2 juli 2018 In de media

Jake Clarke-Salter vijfde aanwinst

Jake Clarke-Salter is de vijfde aanwinst voor Vitesse. De 20-jarige linksbenige centrale verdediger komt dit seizoen op huurbasis over van Chelsea FC.
Clarke-Salter, geboren in Carshalton (Engeland), begon op 10-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Chelsea FC. Op 2 april 2016 maakte Clarke-Salter zijn debuut in het eerste elftal van Chelsea FC, tijdens de met 4-0 gewonnen wedstrijd vs Aston Villa. In seizoen 2016|2017 kwam Clarke-Salter op huurbasis uit voor Bristol Rovers. Afgelopen seizoen maakte Clarke-Salter tot de winterstop deel uit van de A-selectie van Chelsea FC. In januari van dit jaar sloot Clarke-Salter aan bij Sunderland, toen uitkomend in de Championship. Clarke-Salter is veelvoudig Engels jeugdinternational. Zo won hij met Engeland O20 in 2017 het WK en in juni van dit jaar won hij met Engeland O21 het prestigieuze Toulon Tournament.

Clarke-Salter over zijn nieuwe stap: “Ik heb van verschillende jongens goede verhalen gehoord over Vitesse, onder andere van Lewis Baker en Izzy Brown. Ook de progressie die Matt Miazga heeft geboekt, maakt mij heel nieuwsgierig naar mijn kansen bij Vitesse. Ik wil mijn power combineren met voetballend vermogen.“

Technisch directeur Marc van Hintum over Clarke-Salter: “Jake is een sterke en atletische verdediger. Kwaliteiten die we met het vertrek van Guram Kashia en Matt Miazga goed konden gebruiken. Jake is enorm gedreven en wil zijn visitekaartje in de Eredivisie afgeven.”

Clarke-Salter is na Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou en Max Clark de vijfde aanwinst. Clarke-Salter gaat spelen met rugnummer 14.

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: