7 augustus 2014 In de media

Jan-Arie van der Heijden: “Voor niemand bang”

Jan-Arie van der Heijden gaat het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet. De verdediger vindt dat Vitesse voor geen enkele club in Nederland onder hoeft te doen.
Vitesse deed vorig seizoen in de eerste seizoenshelft mee op de eerste plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers zakten na de winterstop echter ver weg en eindigden op de zesde plaats, zonder een ticket voor Europees voetbal. Trainer Peter Bosz en zijn spelers konden zich daardoor deze zomer wel volledig focussen op de start van de competitie.

"We staan er in fysiek opzicht goed voor en hebben sterke oefenwedstrijden gespeeld tegen onder meer Chelsea (1-3) en Levante (1-1)", zei Van der Heijden (26) tegen De Telegraaf. Vitesse begint het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een uitduel bij regerend landskampioen Ajax, de voormalig werkgever van Van der Heijden.

Pröpper
"In Nederland hoeven we voor niemand bang te zijn. Ook tegen Ajax kunnen en willen we ons niet verschuilen en moeten we vol aan de bak. Ik vind het in elk geval een mooi en lekker begin, omdat we direct kunnen zien waar we staan", aldus de centrale verdediger, die vorig seizoen met Vitesse een zege boekte in Amsterdam (0-1).

Valeri Qazaishvili maakte vorig seizoen het enige doelpunt in de ArenA. Van der Heijden verwacht komend seizoen veel van teamgenoot Davy Pröpper. "Die is goed hoor en heeft een uitstekende voorbereiding achter de rug. Ik denk dat hij zondag goed zal spelen", besluit de mandekker, die sinds augustus 2011 bij Vitesse onder contract staat.
 


 
Goal / Foto SV

Hoofdsponsor: