21 april 2014 In de media

Jans bedankt Bosz voor inspiratie

Het strijdplan van Ron Jans sorteerde het gewenste effect. PEC Zwolle liet in de finale van de KNVB beker geen spaan heel van favoriet Ajax.
KNVB beker
De basis voor de 5-1 overwinning legden de Zwollenaren door de koploper van de Eredivisie al vroeg onder druk te zetten. Ajax kwam nog wel aan de leiding dankzij een zondagsschot van Ricardo van Rhijn, maar daarna keerde hij tij al snel.

Inspiratie
Bij het bedenken van het te voeren strijdplan deed Jans inspiratie op bij Red Bull Salzburg en Vitesse. Met name laatstgenoemde club werd uitvoerig bestudeerd. "Red Bull is te goed en daarom hebben we ons gespiegeld aan Vitesse", zo liet hij De Telegraaf optekenen.

Ajax werd enkele weken geleden op bezoek bij Vitesse een helft lang onder de voet gelopen. Uiteindelijk ontsnapten de hoofdstedelingen dankzij een betere tweede helft met een 1-1 gelijkspel.

Aan de hand van die wedstrijd heeft Jans zijn spelers geïnstrueerd over de zwakke plekken van de regerend landskampioen. "We hebben woensdag de eerste helft van Vitesse-Ajax bekeken en daar gezien hoe je druk moet zetten om van Ajax te winnen."

Bosz bedankt
Jans is zijn Vitesse-collega Peter Bosz daarvoor dank verschuldigd. "Dat is heel goed gelukt en daarvoor: Peter Bosz bedankt."
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: