14 februari 2014 In de media

Jansen verwacht dat Vitesse ‘volle bak’ voor eerherstel gaat

Voor FC Twente staat er zaterdag wederom een topper op het programma van de Eredivisie. Na het verlies tegen PSV (3-2) komt nu Vitesse naar de Grolsch Veste.
Trainer Michel Jansen verwacht dat de Arnhemmers op jacht gaan naar eerherstel.

Vitesse speelt na de winterstop niet meer zo goed als in de eerste seizoenshelft, maar staat net als FC Twente bij de eerste vier plekken. "Ze willen graag weer stappen maken, terug naar de situatie van voor de winterstop toen het lekker draaide. Ze zullen er volle bak voor gaan", blikt Jansen op de clubsite vooruit.

De oefenmeester ziet in de komende tegenstander een formatie dat te vergelijken valt met zijn eigen FC Twente. "Vitesse is ook een ploeg die de bal wil hebben en naar voren wil spelen. Een goed team met heel veel kwaliteit. Een prima georganiseerde ploeg met veel technische spelers."

Tijdens de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen viel Rasmus Bengtsson met een knieblessure uit. Jansen hoopt nog op tijdig herstel van zijn aanvoerder. "Zijn situatie bekijken we van uur tot uur. We hopen dat hij morgen inzetbaar is tegen Vitesse." Peter Wisgerhof is mogelijk de vervanger van de Zweed. Wout Brama en Jesús Corona zijn er niet bij. "Hij komt er weer aan, maar dit weekend komt voor Jesús te vroeg."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: