8 maart 2014 In de media

Janssen neemt afscheid: “Wat ik het meest ga missen? Mezelf”

Theo Janssen maakte dinsdag bekend dat hij per direct is gestopt als profvoetballer. De middenvelder zal er geen traan om laten, want de voetbalwereld gaat hij niet missen.
Janssen kijkt uit naar het leven zonder de normen van de voetbalwereld. Niet meer trainen, geen regels en structuur meer. "Als ik had geleefd als een topsporter – zoals je dan volgens mensen hoort te leven – dan had ik niet zolang gevoetbald als dat ik nu heb gedaan", zegt hij in gesprek met Fox Sports. "Dan was ik al veel eerder gestopt."

De 32-jarige levensgenieter heeft zich gestoord aan alle kritieken. "Je krijgt altijd commentaar, je wordt overal aangeproken. Dan loop je ergens met een sigaretje en dan hoor je: dat is niet goed, dat moet je niet doen. Dan denk ik: waar maak je je druk om? Dit is mijn leven, dit is wat ik wil. Beoordeel me op wat ik op het veld laat zien."

Het is Janssen ten voete uit. De oud-middenvelder volgt zijn eigen weg neemt nooit een blad voor de mond. "Ik wist aan het begin van het seizoen al dat ik aan het einde van het jaar ging stoppen." Dat liet hij toen echter nog niet weten. "Ik vind het altijd wel leuk als alles een beetje in het midden ligt, daar probeerde ik met mijn antwoorden voor de camera's ook altijd voor te zorgen."

"Dat ik op deze manier stop past wel bij mij en mijn carrière", vervolgt de Arnhemmer, die er tijdens zijn afscheidswedstrijd geen traan om gaat laten. "Er zijn ook geen tranen gevloeid. Ik ben sowieso niet heel erg emotioneel, dus ik verwacht niet dat dat gaat gebeuren. Wie weet, maar ik kan het me niet voorstellen." Zeker is dat Janssen zal worden gemist. "Wat ik zelf het meest ga missen? Mezelf op het voetbalveld."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: