10 oktober 2013 In de media

Janssen: ‘ Zo ga ik niet stoppen’

Middenvelder van Vitesse besluit nog een jaar door te gaan, nu dit seizoen voorbij is door zware knieblessure.
Theo Janssen gaat zijn tot medio 2015 doorlopende con­tract bij Vitesse uitdienen. Dat heeft de 32-jarige middenvelder besloten, nu een zware kniebles­sure voor hem een einde maakt aan dit seizoen.

„Zo ga ik niet stoppen”, zegt Jans­sen in een exclusief gesprek met De Gelderlander, daags nadat bij hem een gescheurde kruisband is geconstateerd. „Ik hoor veel men­sen zeggen dat dit het einde is van de carrière van Theo. Zij gaan er heel makkelijk van uit dat ik niet geleefd heb voor de topsport. Maar de laatste jaren heb ik wei­nig blessures gehad. Als iedereen zegt dat ik stop, dan sterkt me dat erin om terug te komen. Ik wil niet dat mijn carrière op deze ma­nier eindigt.” De Arnhemmer gaf eerder aan dat hij twijfelde of hij na dit sei­zoen zou stoppen als actief voet­baller en in een andere functie verder zou gaan bij Vitesse. „Als ik niet geblesseerd was geraakt, dan had ik meer getwijfeld dan nu”, erkent Janssen. „Nu ben ik in elk geval verlost van al die vragen over mijn toekomst.”

Janssen heeft zondag in de thuis­wedstrijd tegen Feyenoord de voorste kruisband van zijn rech­terknie afgescheurd, zo bleek tij­dens een kijkoperatie die maan­dagavond laat is uitgevoerd. „Ik heb vannacht wel een klein tikkie gekregen”, zegt Janssen op de middag na de ingreep, die pas om elf uur ‘s avonds plaatshad. „We gingen uit van schade aan de me­niscus, dat zou me twee tot vier weken kosten. En dan word je wakker na de narcose, om kwart over twee, en vertelt dokter Frej­lach dat de kruisband is afge­scheurd. Dan praat je over zeven, acht, negen maanden hersteltijd. Daar schrok ik van.”

Met hulp van een pees uit de ham­string kreeg Janssen een nieuwe kruisband aangemeten tijdens de kijkoperatie in privékliniek Anna­tommie in Renswoude. „Snel ope­reren is beter voor het herstel”, al­dus Janssen. „Dit seizoen heb ik uit mijn hoofd gezet. Ik richt me op volgend seizoen. Als de revali­datie goed verloopt, dan ga ik er­van uit dat ik weer tegen de bal zal trappen. En hopelijk kan ik dan voor mezelf en voor Vitesse iets moois neerzetten.”

In de komende dagen zal duide­lijk worden waar hij gaat revalide­ren. „Vitesse heeft met Jos Korte­kaas de beste fysiotherapeut van Nederland. Maar misschien is het juist beter afstand te nemen van de club, want ik word er niet vro­lijk van als ik iedereen op het veld zie staan”, aldus Janssen, die giste­ren werd overladen met bericht­jes en telefoontjes. Ook clubeige­naar Merab Jordania meldde zich bij zijn belangrijkste speler.

„Het leven gaat verder”, zegt Jans­sen. „Ik red me hier ook wel weer mee.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: