2 september 2012 In de media

Janssen: “Ik kan als verdedigende middenvelder spelen”

Theo Janssen bekroonde zondag zijn terugkeer bij Vitesse met een zege op Feyenoord (1-0 winst). De middenvelder, die de afgelopen transferperiode Ajax verliet voor de Arnhemmers, was na afloop van de wedstrijd in Arnhem een tevreden man.
"Winnen van Feyenoord, dat is een heerlijke binnenkomer", begon de trotse Arnhemmer tegenover Eredivisie Live. "Deze wedstrijd leek een 0-0 wedstrijd te gaan worden. Ook vanwege het feit dat Feyenoord grote kansen miste in de tweede helft. Wij dachten ook op een gegeven moment dat het beter was om de bal gewoon rond te blijven spelen en dat punt binnen te halen en dan maak je uiteindelijk nog 1-0."

"Het geeft een goed gevoel om binnen te komen en je een warm welkom krijgt", vervolgde Janssen zijn verhaal. "Als je dat dan uiteindelijk kunt belonen met drie punten, dan is dat helemaal fantastisch. Daar krijg je extra energie van. Ik heb vijf dagen niet kunnen trainen vanwege de overgang. Daarna heb ik twee à drie keer met de groep meegetraind en ik ben blij dat ik direct de kans kreeg om te starten."

Daarnaast speelde Janssen in de wedstrijd tegen Feyenoord als verdedigende middenvelder, de positie waar hij bij Ajax niet geheel uit de verf kwam. "Ik kan wel als verdedigende middenvelder spelen, maar dat heeft te maken met de spelers die je voor je hebt. Bij Ajax had ik natuurlijk met Siem de Jong en Christian Eriksen twee jongens die heel aanvallend denken, waardoor er wat meer gaten vallen. Hier heb je Marco van Ginkel, waardoor je maar gericht bent op één man, daardoor is het makkelijker om door te dekken."

Toch had de voormalig speler van onder andere FC Twente geen verkeerd woord over voor de Amsterdamse club. "Bij Ajax heb ik het prima naar mijn zin gehad, alleen hier kom je anders binnen. Je wordt gezien als iemand die de ploeg verder kan helpen en dat heb ik vandaag (zondag, red.) geprobeerd. Dat we de drie punten binnen hebben, is het belangrijkste."

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: