17 september 2012 In de media

Janssen: “Niveau wel wat anders dan bij Ajax”

Vitesse gaat serieus meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen, constateerde ook Theo Janssen zondag na de 0-3 overwinning op FC Groningen. Met die zege nestelden de Arnhemmers zich stevig op plaats twee.
De 31-jarige Janssen verruilde Ajax vorige maand voor ‘zijn’ Vitesse. Met de ambitieuze club staat hij na vijf speelrondes knap tweede, nog boven de club uit Amsterdam. "Maar het niveau hier is wel wat anders dan bij Ajax", bekent hij in de catacomben van de Euroborg tegen onder meer VoetbalPrimeur.

Janssen maakt zich er niet druk om, hij is thuis en terug bij zijn jeugdliefde. Geen dagelijkse retour meer naar Amsterdam, maar het trainingsveld om de hoek en het Gelredome in de achtertuin. "Ben ik ook nog eens op tijd thuis", lacht de middenvelder, om serieus te vervolgen. "Het voetballen bij Vitesse geeft mij heel veel plezier. En als we zo voetballen als vandaag, zijn we heel moeilijk te verslaan."

De prestatie van de Gelderse bezoekers was inderdaad knap te noemen. Nadat Jan-Arie van der Heijden met rood van het veld werd gestuurd (Janssen: "Hij kan ‘m geven"), stond de ploeg van Fred Rutten maar liefst een uur met tien man. "Dan is het wachten op een kans", zegt Janssen. Die kansen volgden in de tweede helft, drie ervan werden door een uiterst effectief Vitesse benut.

En dus stond er na negentig minuten een klinkende 0-3 overwinning op het scorebord. Dat lag deels ook aan FC Groningen, dat er niet in slaagde de tien van Vitesse pijn te doen. "Zij waren niet zo best, nee", beaamt de middenvelder, die er niet mee zal zitten. Hij vindt zijn club nu terug op plaats twee, op twee punten van koploper FC Twente.

Kan die titel, waarover men in Arnhem begon te dromen én praten nadat Merab Jordania zijn entree maakte, dan toch dit seizoen al haalbaar worden? Janssen praat er liever niet over. "Wij staan nu tweede en eindigen uiteindelijk op de plek waar we horen te staan. We moeten gewoon onze punten blijven pakken", besluit hij nuchter.

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: