2 september 2012 In de media

Janssen: ‘Een heerlijke binnenkomer’

Theo Janssen heeft zijn rentree bij Vitesse opgeluisterd met een 1-0 zege op Feyenoord. De middenvelder, onlangs teruggekeerd van Ajax naar Arnhem, startte in de basis en maakte als verdedigende middenvelder de negentig minuten vol.
"Winnen van Feyenoord, dat is een heerlijke binnenkomer", zei de middenvelder tegen Eredivisie Live. "Deze wedstrijd leek een 0-0 wedstrijd te gaan worden. Ook vanwege het feit dat Feyenoord grote kansen miste in de tweede helft. Wij dachten ook op een gegeven moment dat het beter was om de bal gewoon rond te blijven spelen en dat punt binnen te halen en dan maak je uiteindelijk nog 1-0."

"Het geeft een goed gevoel om binnen te komen en je een warm welkom krijgt", vervolgde Janssen zijn verhaal. "Als je dat dan uiteindelijk kunt belonen met drie punten, dan is dat helemaal fantastisch. Daar krijg je extra energie van. Ik heb vijf dagen niet kunnen trainen vanwege de overgang. Daarna heb ik twee à drie keer met de groep meegetraind en ik ben blij dat ik direct de kans kreeg om te starten. Ik kan wel als verdedigende middenvelder spelen, maar dat heeft te maken met de spelers die je voor je hebt."

"Bij Ajax had ik natuurlijk met Siem de Jong en Christian Eriksen twee jongens die heel aanvallend denken, waardoor er wat meer gaten vallen. Hier heb je Marco van Ginkel, waardoor je maar gericht bent op één man, daardoor is het makkelijker om door te dekken." Afsluitend keek Janssen tevreden kort terug op zijn periode in Amsterdam. "Bij Ajax heb ik het prima naar mijn zin gehad, alleen hier kom je anders binnen. Je wordt gezien als iemand die de ploeg verder kan helpen en dat heb ik vandaag geprobeerd. Dat we de drie punten binnen hebben, is het belangrijkste."

 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: