3 november 2012 In de media

Janssen: ‘lekker om belangrijk te zijn’

Theo Janssen kon zich niet herinneren dat het hem al eens eerder was gebeurd. Maar uitgerekend in het shirt van Vitesse verdween hij zaterdag onder daverend applaus vlak voor het einde van de wedstrijd het speelveld in de ArenA.
„Dat was een mooie publiekswissel”, lachte hij na de verdiende uitzege van Vitesse op Ajax (0-2). „Het is heerlijk om belangrijk te zijn. Het is sneu voor Ajax, maar die komen er wel weer bovenop. Ik ga met een glimlach richting Arnhem. Ik vond het ook een mooie reactie van de fans van Ajax. Kennelijk waarderen ze me. Ik ben hier vorig seizoen ook kampioen geworden.”

Janssen genoot van de publiekswissel. Maar hij was wel zo eerlijk om te erkennen dat zijn ploeggenoot Wilfried Bony met twee treffers de hoofdrol had gespeeld. „Hij was geweldig. Deze zege komt voor tachtig procent op rekening van hem. Hij is zo goed en sterk dat het lijkt alsof hij er niets voor doet. Maar hij is echt een fenomeen. Het is jammer dat we hem na de winterstop moeten missen vanwege de Afrika Cup. Helaas haalt Ivoorkust bijna altijd de finale.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: