22 april 2016 In de media

Janssen: “Te veel eer als er een tribune naar mij wordt vernoemd”

Theo Janssen moet er niet aan denken dat de Oost-Tribune in stadion GelreDome naar hem vernoemd wordt.
De in 2014 gestopte voetballer vindt dat andere clubmensen die eer meer verdienen.

Janssen, die nu als scout en techniektrainer werkzaam is bij Vitesse, speelde in totaal twaalf jaar bij de club. Met ingang van komend seizoen gaan de Arnhemmers tribunes vernoemen naar oud-spelers Just Göbel en Edward Sturing, terwijl de Zuid-Tribune al is vernoemd naar Theo Bos. Over de naam van de Oost-Tribune hebben Vitesse-seizoenkaarthouders zeggenschap.

Zij mogen kiezen uit vijf spelers van het 'Vitesse-elftal van de Eeuw'. Janssen maakt deel uit van dat elftal, al kan er niet op hem worden gestemd. De oud-middenvelder heeft daar geen problemen mee. "Sturing en Bos zijn tijdens een veel langere periode bij de club geweest dan ik en in meerdere functies", legt hij uit aan het Algemeen Dagblad. 

"Ik ben eigenlijk alleen nog maar speler geweest en vind het op dit moment te veel eer als er een tribune naar mij wordt vernoemd. Andere mensen hebben daar meer recht op. Dat heb ik aangegeven op de club. Er zijn mensen binnen de club die meer hebben betekend voor Vitesse en hen gun ik het ook.

Ik wil nog heel lang bij Vitesse werken en misschien is het over veertig jaar een ander verhaal, als ik in meerdere functies voor de club heb gewerkt. Voor mijn gevoel is het op dit moment te veel eer."

De Vitesse-fans kunnen voor de Oost-Tribune kiezen uit Charly Bosveld, John van den Brom, Dejan Curovic, Nikos Machlas en Hofs (Ben en Nicky).
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: