26 augustus 2011 In de media

Janssen: “Ik vroeg me vorig jaar af of Vitesse mijn club nog wel was”

Theo Janssen heeft zich vorig jaar afgevraagd of hij nog een band met Vitesse had. De geboren Arnhemmer groeide op bij de club uit zijn geboortestad, maar na de komst van eigenaar Merab Jordania en de ontstane onrust rezen er twijfels over hoe groot die liefde nog was.

"Het vorige seizoen van Vitesse vond ik heel triest. Er is niets terechtgekomen van alles wat ze van de daken hebben geschreeuwd", aldus Janssen. "Ik heb het met verbazing gevolgd. Ze wilden te veel en ze wilden te snel. Er werd niet over nagedacht. Volgens mij hebben ze daar achteraf ook wel spijt van."

"Los van al die grote woorden begreep ik niets van sommige keuzes die Vitesse maakte", vervolgt de middenvelder. "De aanstelling van Albert Ferrer als trainer was gedoemd te mislukken. Dat had ik ze ook wel kunnen vertellen. En dan al die gehuurde spelers, die na een jaar weer vertrokken. De Nederlandse spelers die op een zijspoor raakten, de onrust die dat met zich meebracht…"

De Ajacied heeft echter gezien dat het beter gaat met Vitesse, de ploeg die hij vrijdagavond treft in de competitie. "Gelukkig gaat het nu de goede kant weer op. Met John van den Brom staat een goede trainer voor de groep, ik zie het combinatievoetbal terugkomen, er staan weer Nederlandse jongens in de basis. Een middenveld met Nicky Hofs, Davy Pröpper en Marco van Ginkel spreekt de fans meer aan dan al die buitenlandse huurlingen. Het aantrekken van Jan-Arie van der Heijden is opnieuw een positief signaal", vindt Janssen.

Theo Janssen start vrijdagavond zijn warming-up in de Amsterdam Arena.

Soccernews

Hoofdsponsor: