24 augustus 2011 In de media

Janssen: ‘Weer zin om naar Vitesse te kijken’

Ajax neemt het vrijdagavond op tegen Vitesse, de club die bij Theo Janssen in het hart zit. Door de overname van Merab Jordania had de middenvelder vorig jaar moeite iets te voelen bij Vitesse, nu is dat anders.

"Dat soort overnames door nieuwe eigenaren zullen we steeds vaker gaan zien", zegt Janssen in gesprek met Voetbal International. "In Engeland is het al heel gewoon, in Nederland zullen we er ook aan moeten wennen. Het blijkt steeds moeilijker om clubs op de traditionele manier in stand te houden. Op zich zijn die overnames geen probleem, maar dan is het belangrijk dat er iets goeds wordt neergezet."

"Daar was bij Vitesse vorig jaar gaan sprake van", vervolgt de linkspoot zijn verhaal. "Je kunt niet even een kampioensteam bij elkaar kopen, dat zul je geleidelijk moeten doen. Het vorige seizoen vond ik heel triest. Er is niets terechtgekomen van alles wat ze van de daken hebben geschreeuwd. Ik heb het met verbazing gevolgd. Ze wilden te veel en ze wilden te snel. Er werd niet over nagedacht. Volgens mij hebben ze daar achteraf wel spijt van."

Janssen, die zich vorig jaar afvroeg of Vitesse zijn club nog wel was, ziet dat het nu beter gaat. "Gelukkig gaat het nu de goede kant weer op. Met John van den Brom staat er een goede trainer voor de groep, ik zie het combinatievoetbal weer terugkomen, er staan weer Nederlandse jongens in de basis. De mensen in Arnhem zijn heel blij met de huidige ontwikkelingen. Ik heb een seizoenskaart voor het leven en krijg weer zin daar gebruik van te maken, als de tijd het toelaat."

Voetbalzone

Hoofdsponsor: