3 november 2012 In de media

Janssen: De fans? Geen idee

Stoïcijns als Vitesse-middenvelder Theo Janssen is, zal hij zich niet laten leiden door de ontvangst die hem van de tribunes in de ArenA ten deel zal vallen.
"Ik weet niet hoe de supporters zullen reageren op mijn terugkeer", aldus Janssen. "Maar tijdens mijn jaar bij Ajax zijn de fans in elk geval altijd positief geweest."

"Ik ga veel bekende mensen zien en begroeten met wie ik vorig seizoen een goede band heb gekregen. Het schijnt dat ze in Amsterdam wat voor me in petto hebben. Wat precies? Geen idee.”

Janssen attractie in ArenA

Alle ogen in de Amsterdam ArenA zijn vanavond tijdens Ajax-Vitesse gericht op Theo Janssen. De middenvelder werd vorig seizoen in zijn eerste jaar direct landskampioen met de Amsterdammers, maar zwichtte eind augustus voor de lokroep uit zijn geboortestad.

„Ik zit in een fase van mijn carrière waarin ik dingen wil overdragen, dat ik andere spelers sterker en beter wil maken”, zegt de 31-jarige Arnhemmer. „Dat kan bij Vitesse op dit moment beter dan bij Ajax.”

De ploeg van Fred Rutten gaat vanavond op jacht naar de eerste zege in Amsterdam sinds het seizoen 2000/2001. Janssen kwam na ruim een uur spelen in het veld bij een 1-1 stand, en zag een kwartier voor tijd de debuterende Jhonny van Beukering Vitesse naar de zege schieten. Daarna moesten de Arnhemmers liefst elf seizoenen op rij een nederlaag slikken tijdens de bezoekjes aan Ajax.

„Ik hoop dat iedereen vanavond met durf speelt en het vertrouwen uitstraalt dat er wat te halen valt”, zet Janssen zijn ploeggenoten op scherp. „Dat was in het verleden niet altijd het geval als we met Vitesse naar Ajax moesten.”

Telegraaf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: