15 augustus 2012 In de media

Janssen moet nog steeds wachten

Theo Janssen en Vitesse zijn al een tijdje akkoord over een tweejarig contract voor de Arnhemmer bij zijn oude club. Alleen Ajax en Vitesse blijken nog altijd niet definitief rond over de exacte afkoopsom voor de middenvelder.

De verwachting was dat Janssen eind vorige week of begin deze week al gepresenteerd zou worden bij Vitesse. Meerdere bronnen bevestigden tegenover Omroep Gelderland dat ook de twee clubs op hoofdlijnen tot overeenstemming zijn gekomen over het nog doorlopende contract van Janssen, maar dat blijkt volgens interim-directeur Kasakowski van Vitesse niet helemaal juist. Ajax wil wel meewerken aan een vertrek van de 31-jarige linkspoot, maar vraagt volgens Vitesse nog net iets te veel.

Verschil van 500.000 euro
"Ik heb al veel gesproken met Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) van Ajax, maar de situatie is zoals hij nu is. Het kan natuurlijk snel gaan. Verder geef ik nu even geen commentaar", aldus Kasakowski. Vitesse wil naar verluidt 1.3 miljoen euro betalen voor Janssen. Ajax zou twee weken geleden ongeveer 1.8 miljoen hebben gevraagd.

Ajax-trainer Frank de Boer liet zondag na het duel met AZ weten dat "Theo Janssen al met zijn hoofd bij Vitesse is." Ook zei De Boer een dag later dat "overeenstemming dicht bij is." Zijn collega Fred Rutten liet al meerdere malen weten Janssen graag toe te willen voegen aan zijn selectie.

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: