28 november 2011 In de media

Janssen negeert spreekkoren

Hij werd weggehoond en beschimpt. ‘ Theo Janssen, je moeder is een hoer’, galmde door De Goffert. De Arnhemmer beant­woordde de kwetsende spreekko­ren met een subtiele voetbewe­ging.

Juist hij dirigeerde Ajax daar­mee op magistrale wijze voorbij eredivisiekwakkelaar NEC. De landskampioen won het duel in Nijmegen uiteindelijk met 3-0.

Janssen gaf de aanzet voor die rim­pelloze zege van de Amsterdam­mers. Geen wonder dus ook dat hij zeer tevreden was. „Het is drie punten in de knip. Klaar, wegwe­zen”, sprak de Arnhemmer na af­loop in staccato. Natuurlijk had Janssen zich geër­gerd aan de spreekkoren. „Maar ik had me er al op ingesteld. Dat is al­tijd als ik hier bij NEC speel. Ik weet het van tevoren, mijn familie weet het van tevoren. Ik luister er maar niet naar. Ik kan er toch niets mee?”

Arbiter Gözübüyük dacht daar an­ders over. „Hij kwam voor rust al naar me toe. ‘ Theo’, zei hij, ‘als jij het genoeg vindt, stoppen we er mee.’ Maar ik haal mijn schouders er maar over op. Ik geniet nu ge­woon extra van onze overwin­ning. Daar gaat het uiteindelijk toch om.”

Janssen kent de oorsprong van alle haat. „Ik ben en blijf een jongen van Vitesse”, gaf hij zelf nog maar eens aan. „Dat verloochen ik niet. Ook niet nu ik al jaren weg ben bij Vitesse. Maar juist daarom is dit ook het juiste antwoord.”

En een scherp oog zag ook een tastbare uiting. „Ik heb alle fans hier even mijn scheenbeschermers laten zien”, lachte Janssen. „Dat was mijn statement. Een mooi paar met passende kleuren. Geel en zwart. Even ter bevestiging voor de supporters in Nijmegen.”

resim

Gelderlander

Hoofdsponsor: