1 september 2012 In de media

Janssen over gesprek met De Boer: ‘Er is meer gezegd’

Theo Janssen werd dinsdag gepresenteerd bij Vitesse, de club waarvoor hij eerder al tien seizoenen speelde. De middenvelder kwam over van Ajax. Na een onderhoud met trainer Frank de Boer, een maand geleden, besloot de linkspoot te willen vertrekken uit de hoofdstad.
“Daardoor is bij mij de knop omgegaan”, zegt Janssen tegen Eredivisie Live.

De 31-jarige Janssen tekende voor drie seizoenen in Arnhem. Hij was bij Ajax niet langer onomstreden en dat werd hem ook verteld in het gesprek met zijn coach. “Maar het ging niet alleen over dat ik meer op de bank zou zitten”, zegt de geboren Arnhemmer echter. “Ook meer. Ik zeg niet wat. Dat blijft tussen de trainer en ik. Dat zal niet veranderen.”

“In dat gesprek zijn dingen gezegd waardoor bij mij duidelijk werd dat voor mij geen toekomst meer was bij Ajax”, vervolgt Janssen zijn relaas. “Mijn vertrouwensband met de trainer is toen verdwenen. Ik vind het jammer dat bij Ajax is gezegd dat ik niet wilde vechten voor mijn plek. Ik hield aan dat gesprek geen goed gevoel over. Ik wil best vechten voor mijn plek. Bij elke club zal ik moeten vechten voor mijn plek. Ik heb geen probleem om op de bank te zitten.”

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: