11 december 2012 In de media

Janssen overwoog stopzetten profcarrière na conflict met De Boer

Theo Janssen heeft er enkele maanden geleden over gedacht een punt te zetten achter zijn profloopbaan.
De middenvelder had net zijn eerste jaar bij Ajax achter de rug en daarin was het één en ander gebeurd. Frank de Boer posteerde hem een tijd lang op de plek van defensieve middenvelder, maar daar rendeerde Janssen niet. Later kwam het in voetballend opzicht goed, maar een gesprek met De Boer bracht Janssen weer van zijn stuk.

De routinier wenst in een interview met NUsport niet dieper in te gaan op de details van het gesprek. “Dat zou respectloos zijn”, zegt hij. Wel concludeerde hij na het gesprek met de Ajax-coach dat het beste medicijn een vertrek uit de hoofdstad was. “Toen was het klaar. Laat me maar gaan, dacht ik, liever vandaag nog dan morgen”, aldus de 31-jarige linkspoot.

“’Twee uur later hing Vitesse aan de telefoon”, memoreert Janssen. Hij ging uiteindelijk in op het aanbod van zijn jeugdliefde, maar direct overtuigd was hij niet. “Ik vroeg me af hoe graag Vitesse me eigenlijk wilde. Op een geven moment wist ik het niet meer en dacht: misschien moet ik helemaal stoppen, fuck it.” Janssen stopte niet en speelde dit seizoen al dertien wedstrijden met Vitesse mee als basisspeler: de club staat nu tweede.

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: