8 januari 2011 In de media

Japanner en talent uit Barcelona B naar Vitesse

Vitesse heeft op één dag twee spelers gepresenteerd. Michi­hiro Yasuda komt over van het Ja­panse Gamba Osaka en tekende gisteren een contract tot de zomer van 2011. Marti Riverola (19) wordt voor een half seizoen gehuurd van FC Barcelona.

Technisch directeur Ted van Leeu­wen, sprak over ‘de komst van Michi en Marti’. Riverola kwam nog niet uit voor het eerste team van FC Barcelona. Hij speelde bij de B-ploeg. „Het zijn twee spelers die prima passen bij onze ambiti­euze plannen. Het gaat hier om twee echte versterkingen.”

De kans is groot dat Vitesse nog deze maand meer nieuwe spelers presenteert. Naast Barazite en Kingston is ook Civard Sprockel (verkocht aan Anorthosis Famagus­ta) er niet meer bij. Jeroen Drost is op proef bij Watford in Engeland en Kevin van Diermen is ver­huurd aan Go Ahead Eagles. „Waarschijnlijk komen er deze week al een aantal spelers op proef. Zij trainen niet met het eer­ste team mee, maar met de belof­ten, die ook in Turkije op trai­ningskamp zijn”, laat Van Leeu­wen weten.

Sinan Kaloglu zou aan Willem II worden verhuurd, maar die club ziet daar nu toch vanaf. Volgens de Tilburgers stelde de Turk plotse­ling aanvullende eisen. „Het heeft ons verrast”, aldus Van Leeuwen, die niet verwacht dat Kaloglu mee gaat op trainingskamp. Ook Lasse Nilsson gaat morgen niet mee op trainingskamp naar Turkije. Van Leeuwen wilde niet zeggen waar­om, maar het lijkt erop dat Nils­son verkocht wordt.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: