18 december 2011 In de media

Japans international Mike Havenaar naar Vitesse

Vitesse heeft zich versterkt met Mike Havenaar. De 24-jarige spits is zoon van de Nederlandse oud-doelman Dido Havenaar.
De 1.94 meter lange aanvaller Mike Havenaar heeft alleen een Japans paspoort. Het is de bedoeling dat Havenaar in januari al aansluit bij de selectie van Vitesse.

De international komt transfervrij over van het Japanse Ventforet Kofu, waar zijn contract is verstreken. Ook VfB Stuttgart, VfL Wolfsburg, Aston Villa en QPR hadden belangstelling voor Havenaar, die echter heeft gekozen voor Vitesse. Havenaar is international voor Japan.

Hij is na Jonathan Reis de tweede versterking voor Vitesse en net als Reis een centrumspits. Vitesse hoopt ook amateurspits Mart Lieder nog te strikken van hoofdklasser Purmersteijn. De 21-jarige aanvaller kan voor anderhalf jaar tekenen in Arnhem. Vitesse heeft de KNVB dispensatie gevraagd voor een tussentijdse overstap.

Vitesse mist bij de herstart van het seizoen in 2012 spits Wilfried Bony waarschijnlijk vier competitieduels. Voor de Ivoriaan, die in januari deelneemt aan de Afrika Cup, is ook veel belangstellling van grote buitenlandse clubs.

Gelderlander

Hoofdsponsor: