3 januari 2012 In de media

Japanse media rukken uit voor spits van Vitesse

Mike Havenaar, Japans international, trainde dinsdag voor het eerst mee met Vitesse. Japanse media waren massaal aanwezig op sportcentrum Papendal in Arnhem.

De 24-jarige aanvaller, zoon van oud-doelman Dido Havenaar, stond na afloop van de training de pers te woord. Hij deed dat in het Engels, in het Nederlands en in het Japans. Havenaar is in Japan een grote jongen, letterlijk en figuurlijk. Vertegenwoordigers van onder meer Sports Hochi, Nippon Television en Nikkan Sports waren voor hem naar Arnhem gekomen.

Havenaar speelde het afgelopen jaar bij Ventforet Kofu in de J-League. Hij scoorde in 32 wedstrijden 17 goals. Hij werd daarmee tweede op de topscorerslijst. Havenaars contract liep op 31 december af. Vitesse troefde diverse Europese clubs af en legde de boomlange spits vast.

Havenaar had het dinsdag op Papendal zwaar. "Het is nat en koud in Nederland", zei hij.

Havenaar gaat bij Vitesse spelen met rugnummer 14. Hetzelfde nummer als landgenoot Shinji Ono bij Feyenoord droeg. "Dat zou kunnen. Ik ken het nummer vooral van een andere speler", zei Havenaar, doelend op Johan Cruijff.

Gelderlander

Hoofdsponsor: