2 oktober 2010 In de media

Jenner: ‘ Geen reden tot paniek’

Vitesse morste gisteravond twee kostbare punten tegen Willem II (0-0). „Maar”, stel­de Julian Jenner. „We moe­ten niet negatief doen.”

Julian Jenner stond een jaartje geleden voor het laatst in de basis van Vitesse. Tot gistera­vond, toen de flegmatieke vleugelspeler weer eens aan de start mocht verschijnen. „Het is lekker om weer eens te starten”, zei de 28-jarige voetballer na het brilletje in GelreDome. „De laatste keer dat ik in de basis stond? Was dat niet tegen Willem II? Of PSV?” De tegenstander was destijds, op 24 oktober 2009 om precies te zijn, Heracles Almelo (0-2).

Jenner speelde het tweede deel van de voorbije jaargang bij Rot-Weiss Ahlen in de Tweede Bundesliga en kreeg na zijn sterke invalbeurt tegen Excelsior het ver­trouwen van trainer Theo Bos. „Ik ben fris en scherp uit Duitsland ge­komen. Als je het vertrouwen krijgt van de trainer, dan kun je het laten zien”, aldus Jenner, die te­gen Willem II voortvarend begon.

Vitesse was in de openingsfase het vaakst gevaarlijk en bij de grootste kansen was Jenner betrokken. Hij bood Dalibor Stevanovic een open doel, maar de Sloveen kopte naast. En zelf stuitte Jenner twee keer met mooie schoten op goalie Davi­no Verhulst. „Ik speelde vandaag een goede wedstrijd”, stelde Jenner. „ In elk geval voor de rust. In de tweede helft kreeg ik minder ballen, toen zochten we te weinig de zijkan­ten.”

In die fase bracht Vitesse veel te weinig om aanspraak te maken op de drie punten. Het resulteerde in een wanprestatie, want volgens de nieuwe maatstaven van het Vites­se van president Merab Zjordania was een driepunter gisteravond verplicht.

„Dat die goal niet valt, dat hebben we aan onszelf te wijten”, erkende Jenner. „ Maar ik zie deze 0- 0 niet als een nederlaag. Vitesse heeft toch een ander gezicht gekregen.
We zullen nu wel vaker tegenstan­ders in GelreDome zien, die alleen maar verdedigen. Vorig jaar verlo­ren we dat soort wedstrijden, als we dominant waren. Nu hebben we geen kans weggegeven. De jon­gens achterin hebben geweldig werk geleverd.”

En: „Natuurlijk moeten we win­nen, maar we hebben ook geen ge­luk gehad. Die kopbal van Dado ging net naast, de keeper haalt een schot van mij uit de kruising. We moeten nu niet al het positieve wegvegen. Er is geen reden nega­tief te doen. Het gaat goed, er is geen reden tot paniek.”

Vitesse wacht vooral op de entree van Marcus Pedersen, de beoogde doelpuntenmachine. Jenner zag de spits al aan het werk en noemt hem een ‘echte afmaker’. „We spe­len om te winnen”, aldus Jenner.

„Vitesse speelt nu een stuk aantrek­kelijker dan een jaar geleden. We zijn een groeiende ploeg. De con­currentie is groot, maar dat ken ik uit de tijd onder Louis van Gaal bij AZ. Vitesse heeft ambities en die heb ik ook. Ik wil groeien, net als Vitesse.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: