10 januari 2011 In de media

Jenner: niets is zeker bij Vitesse

Julian Jenner is 26 jaar en heeft als voetballer al de nodige roerige tijden beleefd bij clubs als NAC en AZ. “Maar wat allemaal bij Vitesse gebeurt, heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt de technisch vaardige vleugelspits.

Vitesse doet spelers plotseling in de uitverkoop en haalt nieuwe krachten uit het buitenland. De laatste aanwinsten waren de Japanner Yasuda en de Spanjaard Riverola. "Maar we zijn wel een Nederlandse club. Ik zou eerst hier kijken. Een Kevin Strootman had ook bij ons kunnen spelen. Wij halen de spelers overal vandaan."

Dat de club vooral huurt, zou Jenner liever ook anders zien. "Die jongens hebben vaak andere belangen. Ik denk dat je beter kan kopen en zo moet bouwen aan een vaste kern. Er moet een hierarchie komen met ervaren spelers die de jonge spelers uit de wind houden. Zo is dat vroeger bij mij ook gegaan bij AZ."

Onder Louis van Gaal bij AZ wist iedereen volgens Jenner altijd waar hij aan toe was. Dat mist hij nu. "Bij Vitesse is geen duidelijkheid. Niets is zeker. Het zorgt voor onzekerheid in de groep en dat is niet goed. In de selectie kijken we natuurlijk ook vreemd op als Barazite er ineens toch weer is terwijl hij terug zou naar Arsenal."

Jenner merkte zelf ook dat het iedere week anders kan zijn. Onlangs belandde hij plotseling op de tribune om daarna terug te keren in de basis. "Dat lag ook wel aan mezelf, want ik trainde even niet goed. Niemand is zeker van zijn plek", aldus Jenner na de ochtendtraining in het Turkse Belek.

 

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: