3 december 2010 In de media

Jenner van de basis naar de tribune

Vitesse-trainer Albert Ferrer heeft Julian Jenner gepas­seerd voor de wedstrijd tegen FC Groningen, vanavond in de Euro­borg. De vleugelaanvaller stond in de eerste twee duels van de Spaan­se coach nog in de basis, maar moet nu genoegen nemen met een plek op de tribune.

- Vitesse- trainer Albert Ferrer passeert vleugelspeler omdat ‘andere spelers beter getraind hebben’.
- Nacer Barazite, tot dusver tri­buneklant onder Ferrer, zit wel bij selectie voor de uit­wedstrijd tegen FC Groningen. 

„Dat is een tactische beslissing”, ex­pliceerde Ferrer gisteren, na de af­sluitende training op het kunst­grasveld op sportcentrum Papen­dal. „Er is een aantal spelers dat de­ze week beter getraind heeft, een betere houding heeft getoond. Bij­voorbeeld Nacer Barazite. Dat is de reden. We nemen spelers mee naar de wedstrijd van wie we den­ken dat zij ons het beste kunnen geven.”

Barazite maakt de omgekeerde weg vergeleken met Jenner. De huurling van Arsenal zat tijdens de duels met Heracles (2-0) en De Graafschap (1-1) op de tribune, maar kan vanavond zomaar aan de start verschijnen. Ferrer maakt pas vandaag zijn opstelling be­kend. Barazite zit in de selectie, die uit een extra ( negentiende) man bestaat vanwege een lichte liesblessure bij Ismaïl Aissati. Fer­rer ging er gisteren vanuit dat Ais­sati wel inzetbaar is.

Dat geldt niet voor de van blessu­res herstelde Kevin van Diermen, Rogier Molhoek en Sinan Kaloglu. Civard Sprockel en Jeroen Drost zijn andermaal buiten de selectie gelaten door Ferrer, die Frank van der Struijk weer in de wedstrijdse­lectie kon opnemen. De verdedi­ger is sneller dan verwacht her­steld van een enkelblessure. „Een aangename verrassing”, aldus Fer­rer, die de centrumverdediger in Groningen op de bank laat begin­nen.

Het duel in Groningen gaat zeer waarschijnlijk gewoon door, tenzij er vandaag enorm veel sneeuw valt of ijzel ontstaat. Het veld was gisteren dankzij de veldverwar­ming goed bespeelbaar.

Na vanavond speelt Vitesse dit ka­lenderjaar nog tegen Ajax (thuis), NAC (uit) en FC Twente ( beker, uit). „Vier moeilijke wedstrijden, waarin we moeten laten zien wat onze mogelijkheden zijn”, aldus Ferrer, die met zijn ploeg als de nummer veertien van de eredivi­sie op bezoek gaat bij de huidige nummer drie, FC Groningen.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: