3 april 2021 In de media

Jeroen Houwen trots op zichzelf

Zeker twee jaar lang keepte hij geen enkele wedstrijd in het eerste van Vitesse, maar zaterdagavond in de gewonnen uitwedstrijd bij FC Twente (1-2) stond hij er weer eens. Jeroen Houwen mocht de licht geblesseerde Remko Pasveer vervangen en was na afloop trots op zichzelf.

“Ik keek er heel erg naar uit om weer te spelen. Ik vind het echt een prestatie van mijzelf dat ik er weer sta. Ik heb twee jaar lang langs de lijn gestaan, maar mezelf ook weer teruggeknokt. En nu ik er moet staan, sta ik er”, vertelt de doelman die zich niet echt kon onderscheiden.

“Nee, ik denk dat Twente 0 kansen heeft gehad. Toch staat er een tegentreffer op het bord door de penalty, maar daar kan ik niet veel aan doen. Daar baal ik dan wel weer van. Het is verder ook jammer dat ik mezelf hier dan niet extra kan onderscheiden. Maar aan de andere kant: ik moest ook weer inkomen, want wedstrijden speel ik weinig nu er ook amper oefenwedstrijden zijn.”

‘Eerste doelman worden’

Onlangs verlengde Jeroen Houwen zijn contract bij Vitesse met twee jaar. Op zich apart voor een keeper die normaal gesproken tweede doelman is in Arnhem. Maar Houwen zegt dat daar een duidelijk idee achter zit. “Deze wedstrijd smaakt natuurlijk naar meer. Ik heb mijn contract verlengd met de gedachte dat ik hier eerste doelman wil worden en daar blijven we hard aan werken. En dat Remko Pasveer zijn contract nu ook lijkt te verlengen? Ach ja. Je weet hoe het gaat in het voetbal. Als ik mijzelf kan doorontwikkelen zien we wel wat er gaat gebeuren, ik ben nog niet uitgeleerd hier.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: