20 december 2010 In de media

Jeroen Drost op weg naar Engelse Championship

Linksback Jeroen Drost van Vites­se verkast na de winterstop naar de Championship, de Engelse eerste divisie. De 23-jarige Arn­hemmer mag de naam van zijn nieuwe club niet noemen, zei hij zaterdagavond na zijn verrassen­de basisplaats tegen NAC ( 1- 1).

Drost vertrekt in de winter naar de Championship, de Engelse ‘eerste divisie’. Dat staat bijna vast, zei Drost zaterdaga­vond na de laatste competitiewed­strijd van 2010 in Breda, waar Vit­esse de thuisploeg op 1-1 hield.

Drost mocht de naam van zijn nieuwe club niet noemen en hield zich daar tot zondagavond laat keu­rig aan. De verdediger heeft in Arn­hem een contract tot medio 2013, maar ziet voor hem geen plaats in de ambitieuze plannen van Vites­se, met name trainer Albert Ferrer. „Het is een mooie club in Enge­land, dat kan ik je wel zeggen”, zei Drost, die zaterdagavond voor het eerst een basisplaats had sinds Fer­rer de nieuwe trainer is. Die ‘pro­motie’ kwam voor Drost als een verrassing, maar zal zijn vertrek niet meer dwarsbomen.

„Ik zou komende week al gaan kij­ken bij de club, maar nu ik speel, kan dat niet”, zei Drost, die dins­dagavond mogelijk ook nog in de bekerwedstrijd in Enschede tegen FC Twente moet aantreden.
„Ik vind het wel lekker om weer eens te spelen. Het was lang gele­den en nu speel ik twee keer in één week. Eerst negentig minuten met Jong Vitesse en nu weer ne­gentig hier”, aldus de verdediger.

Hij had uit de selecties (Drost kreeg een bankplaats of een tribu­neplaats) van de laatste weken zijn conclusies voor de toekomst al snel getrokken. Het gezin Drost verhuist naar Engeland.
„ Ze zagen mij als centrale verdedi­ger, niet als linksback. Daar is Alex ( Büttner, red.) de eerste man en Caldirola de tweede. Nu was Alex geblesseerd en met Caldirola ging het de laatste wedstrijden niet zo goed, daarom mocht ik spelen. Ik ben hier ook aangetrokken als linksback”, zei Drost zaterdag na 90 minuten in Breda.

Het spel van de linksback riep wel de vraag of waarom hij niet eerder gewoon op die positie werd gepos­teerd. Tenslotte werd hij daarvoor in Kampen ( bij DOS en Go Ahead), Deventer (Go Ahead Eag­les) en Heerenveen (sc Heeren­veen) jarenlang opgeleid. Drost bleef zaterdag eenvoudig op de been tegen Leonardo en NAC. Hij bleek veel betrouwbaarder en be­ter op zijn plek dan Büttner (een middenvelder) en huurling Caldi­rola ( een centrale man).

Net als de andere spelers had Drost zaterdagavond wel moeite met het veld. Dat werd door de he­vige sneeuwval in de tweede helft een sneeuwpiste. Juist op die be­sneeuwde bodem verspeelde Vites­se de verdiende voorsprong bij rust (0-1 Julian Jenner).

„We kwamen slecht de kleedka­mer uit. Dat is niet de eerste keer bij Vitesse. Spelers klagen er ook over dat we zo vaak slap de twee­de helft ingaan. Misschien wordt er in de rust wat te positief ge­daan, te veel schouderklopjes gege­ven”, vermoedde Drost, die het on­heil voor rust al had zien aanko­men. „ Zo goed was het toen al niet meer, we lieten ze veel te ver komen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: