2 maart 2010 In de media

Jeugd Vitesse/AGOVV raakt hoofdsponsor kwijt

ROC Rijn IJssel stopt op 1 juli als hoofdsponsor van de jeugdopleiding van Vitesse en AG­OVV.
De onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in Arnhem stond vijf seizoenen op de wed­strijdkleding van de jeugdteams van Vitesse/ AGOVV.

Volgens Rijn IJssel heeft het beëin­digen van het hoofdsponsorschap niets te maken met de slechte pres­taties van het eerste team van Vit­esse dit seizoen. „Het is niet zo dat wij er voortijdig mee ophouden. Het contract stopt en wordt niet verlengd. Wij zijn er in 2005 inge­stapt omdat wij onze naamsbe­kendheid in de regio wilden ver­groten. Dat is gelukt. Wij vinden vijf jaar hoofdsponsorschap meer dan voldoende”, verklaart Rijn IJs­sel- voorlichter André Pierik de keuze.
Hoeveel geld Rijn IJssel de afgelo­pen vijf seizoenen in de voetbal­school heeft gestoken, wordt niet verteld. „Daar doen wij geen mede­delingen over”, aldus Pierik.

Vitesse en AGOVV zijn op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor de gezamenlijke jeugdoplei­ding. Woordvoerster Ester Bal laat desgevraagd weten dat de club in gesprek is met een potentiële kan­didaat. Een naam wil zij nog niet noemen.

Eerder dit jaar uitte de SP in de Tweede Kamer kritiek op ROC’s die professionele voetbalclubs sponsoren. Volgens de partij is on­derwijsgeld daar niet voor be­stemd. Andere profclubs die geld krijgen van ROC’s zijn onder meer NEC, Top Oss, FC Gronin­gen, Sparta en RBC

De Gelderlander

Hoofdsponsor: