22 januari 2016 In de media

Jeugdspelers Buitink en Daniel tekenen meerjarig contract

De jeugdspelers Thomas Buitink (15) en Cali Daniel (18) hebben vrijdagmiddag op Papendal een meerjarig contract getekend. Daniel tekende een 2,5-jarig contract, dat hem tot medio 2018 verbindt aan Vitesse. Buitink tekende een driejarig contract, dat vanaf de zomer in gaat, en staat zodoende tot medio 2019 onder contract in Arnhem.
Buitink is topscorer van Vitesse O17, het team van trainer Kevin Moeliker en assistent-trainer Tim Cornelisse. Dat de 15-jarige aanvaller doelgericht is blijkt wel uit het feit dat hij al meer dan 125 keer het doel wist te vinden in 5,5 seizoenen bij Vitesse. Ook mocht Buitink al enkele malen ruiken aan het grote werk door mee te trainen met de A-selectie en beloften. De in Nijkerk geboren aanvaller speelt al voor het zesde seizoen in het geel-zwart. Buitink is ook meervoudig jeugdinternational. Ondanks de verregaande interesse van diverse grote clubs uit het binnen- en buitenland heeft Buitink er voor gekozen om zich bij Vitesse verder te ontwikkelen.

Ook de 18-jarige Daniel trad in het seizoen 2010|2011 toe tot de Vitesse Voetbal Academie. De in Deventer geboren aanvaller doorliep de diverse jeugdelftallen en wist inmiddels ook al meer dan 100 keer doeltreffend te zijn. De meervoudig jeugdinternational tekende een 2,5-jarig contract. Daniel komt uit voor Vitesse O19, het team van trainer Joseph Oosting en assistent-trainer Nicky Hofs.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: