8 juli 2016 In de media

Jeugdtrainers op bezoek in China

Twee jeugdtrainers van de Vitesse Voetbal Academie zijn op dit moment in het Chinese Beijing. Twee weken lang bezoeken de trainers, Leo van de Kraats en Leon Hese, daar verschillende scholen en wisselen zij kennis uit met Chinese trainers. Zaterdag 9 juli keren de jeugdtrainers na twee weken in China weer terug naar Nederland.
Het bezoek van de jeugdtrainers aan China kwam voort uit een eerder bezoek van algemeen directeur Joost de Wit en assistent-trainer Edward Sturing aan het Chinese Wuhan. De jeugdtrainers zijn in China voor een wederzijdse kennisuitwisseling. Zo leren zij de Chinese trainers om op de Vitesse-manier trainingen te verzorgen en uiteraard wisselen de Chinese trainers ook hun kennis uit met de Vitesse-trainers. Tijdens het bezoek aan China worden verschillende scholen bezocht, waar voetbaltrainingen worden gegeven aan Chinese schoolkinderen. Ook was er voor de jeugdtrainers ruimte voor een bezoek aan de Chinese muur.

In maart brachten ook Joost de Wit en Edward Sturing een bezoek aan China. Samen met een Arnhemse delegatie, waaronder burgemeester van Arnhem Herman Kaiser, reisden zij af naar de miljoenenstad Wuhan voor de Dutch Days. Ook werd toen een intentieverklaring met de Wuhan Football Association getekend en gaf Sturing een clinic aan Chinese talenten.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: