5 juli 2010 In de media

van Beukering wil toch naar FC Sydney of naar Vitesse

Jhonny van Beukering (26) wees vo­rige week een eenjarig contract bij de Australische landskampioen FC Sydney af, maar sluit niet uit dat hij toch naar down under vertrekt.

De werkeloze spits – oudspeler van Vitesse, NEC en De Graafschap ­vond de termijn waarop hij zijn be­sluit moest nemen te kort. „ Ik kon voor een jaar tekenen en moest in een dag beslissen. Dat vond ik niks. Maar ik heb er over nage­dacht en het is wel een mooi avon­tuur. Ik heb mijn zaakwaarnemer gezegd dat ze met een tweejarig contract moeten komen”, aldus Van Beukering, die nog geen ant­woord kreeg uit Sydney (waar oud FC Utrechter- speler Stephan Keller speelt).

‘Beukie’ traint ondertussen met team VVCS om zijn conditie op te bouwen en zich in de kijker te spelen. Vergeten is de ‘bomber’ niet. „Ik kan zo in de Jupiler Lea­gue aan de slag, maar ik wil probe­ren in de eredivisie te komen. Mis­schien wel in de buurt”, zei de Arn­hemse aanvaller, met een knipoog naar Vitesse. „Volgens mij kunnen ze wel een aanspeelpunt gebrui­ken. Het gaat mij niet om het geld, als ik maar lekker kan voetballen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: