10 februari 2010 In de media

Johan Wagendorp: Europees voetbal zit erin!

Johan Wagendorp is al bijna veertig jaar een trouwe aanhanger van Vitesse. Hij is actief betrokken bij de supportersvereniging van zijn club en als steward reist hij met de uitwedstrijden mee.
Kortom, een fan in hart en nieren. Dé Zondagkrant Arnhem legt deze 44-jarige Arnhemmer enkele vragen voor.

 

Johan Wagendorp, al bijna veertig jaar supporter van Vitesse’ 

Waar komt jouw liefde voor Vitesse vandaan?
Ik ben al supporter vanaf mijn vijfde jaar. Mijn vader nam me van jongs af aan al mee naar het stadion. Dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Mijn vrouw is ook met Vitesse opgegroeid. Nu gaan we samen, mét onze twee dochters.

Wat is jouw Vitesse-hoogtepunt? En dieptepunt?
‘Hoogtepunten waren ongetwijfeld de bekerfinale in Rotterdam en de Europese wedstrijd uit tegen Maccabi Haifa in 2000. Eigenlijk is Europees voetbal spelen sowieso één groot hoogtepunt. Het wordt onderhand weer eens tijd dat we aan Europees voetbal gaan deelnemen. De laatste jaren is de dreigende degradatie steeds een dieptepunt geweest. Tijdens de laatste nacompetitie dacht ik echt: dit nooit meer…! Maar zoals Vitesse nu speelt, schat ik de kans op Europees voetbal reëel in. Ik hoop dat we dit seizoen op een negende plaats eindigen. Dat zou heel mooi zijn.’

Wat doe je als steward?
‘Ik ben steward tijdens uitwedstrijden. Samen met de andere stewards begeleid ik de Vitesse-supporters in de bus, in het stadion, in het vak. Het waarborgen van ieders veiligheid staat daarbij centraal. Het is mooi meegenomen dat ik op deze manier ook alle uitwedstrijden zie. Want naast het in de gaten houden van de supporters, kun je ook de wedstrijd in de gaten houden!’

Wie is je favoriete speler?
‘Een favoriete speler heb ik niet, ik ga meer voor het geheel. Vroeger vond ik Raymond van der Gouw erg goed. Hij is nu keeperstrainer bij Vitesse."

Vertel eens iets over je verzameling?
Thuis heb ik een hele verzameling Vitessesjaals. Ik heb er wel 175, allemaal verschillende. Ik draag ze nooit. Ze liggen op zolder in een doos, veilig opgeborgen. Dan blijven ze in ieder geval in goede staat. Ik heb ook veel T-shirts. Maar ik spaar niet alleen Vitesse-attributen, ik vervaardig ze ook. Ik bedruk T-shirts die in de Vitesse-shop op Noord worden verkocht.

Foto: Kirsten den Boef; www.kirstenfotografeert.nl

De Zondagskrant

Hoofdsponsor: