19 juni 2021 In de media

Johannes Spors gaat verstandig met zijn transferbudget om

De voorbereiding van Vitesse staat niet alleen in het teken om de selectiespelers fysiek klaar te stomen voor het nieuwe seizoen, maar ook in het teken van Europese ambitie. De Arnhemse club wil ook presteren in de Conference League en richt daar haar selectie op in.

Voor technisch directeur van Vitesse Johannes Spors is het een dilemma tussen graag op tijd de selectie op orde hebben en kalmte bewaren op de transfermarkt. Spors staat er om bekend met weinig middelen veel te kunnen doen. Ook in de aanloop van dit seizoen gaat hij verstandig met zijn budget om. Er is investeringsruimte, maar het moet dan leiden tot weloverwogen transfers van jonge, gretige spelers die in het Vitesse-spelconcept passen en waarde voor de club gaan genereren.

‘Onze belangen in Europa zijn groot’

Thomas Letsch heeft zes weken om de Vitesse-selectie klaar te stomen voor het Europese avontuur en de start van de competitie. Johannes Spors zorgt dat de randvoorwaarden tijdig ingevuld zijn. “We moeten in juli en augustus het team neerzetten. Zoals altijd. Maar daarbij moeten we wél al meteen presteren. Een rustige opbouw naar de competitie is toch anders. Onze belangen in Europa zijn groot. We beginnen daarom ook al vroeg met de oefencampagne.”

Johannes Spors betracht daarbij zijn inmiddels welbekende rust en evenwicht. “We gaan niet halen om het halen, voor succes in Europa. Er moet straks een kwalitatief goede selectie staan. De transferperiode duurt tot september. Ik verwacht dat de grote transfers nog wel een tijd duren. Dat is de markt op dit moment.”

Spelers met vertrekwens hebben een deadline

Na een coronaseizoen en met een EK nog in volle gang, komt de transfermarkt traag op gang. Dat geldt om spelers te halen, maar ook uitgaande transfers af te ronden.  Riechedly Bazoer, Oussama Tannane en Oussama Darfalou hebben een transferwens maar zullen geduld moeten betrachten tot de markt actief wordt, al is dan niet oneindig in de ogen van Spors. “Er ligt voor iedereen een deadline”, deelt de technisch directeur tegen De Gelderlander. “Als de transfer op een gegeven moment niet komt, gooien wij als Vitesse de deur dicht. Dan volgt er geen transfer. Wij willen de groepsfase van de Conference League bereiken. Te allen tijde gaat het belang van de club voor. De spelers weten dit.”

Geen gelimiteerde transfersommen

Tannane en Bazoer mogen weg en zijn zijn actief op zoek naar nieuwe clubs, maar van gelimiteerde transfersommen is geen sprake, aldus Spors. “We gaan nu nergens voor liggen. Maar wij zetten als Vitesse wel de contouren van de nieuwe spelersgroep neer. De selectie zal veranderen. Voor 5 augustus staat het team. Daarvan ben ik overtuigd. Maar eind augustus zijn we pas compleet.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: