4 november 2011 In de media

John Karelse: “Wilfried Bony is een echte goaltjesdief, die we dus goed in de gaten moeten houden”

NAC ontvangt zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion Vitesse. Ondanks de hoge plek op de ranglijst van de bezoekers zal NAC-trainer Karelse, zo zegt hij in een voorbeschouwingn op www.nac.nl, niet afwijken van zijn eigen speelwijze.
“We spelen al weken met dezelfde speelwijze en dat zal tegen Vitesse niet veranderen.” Op het digitale huis van onze mooie club is dus een voorbeschouwing online gekomen. Deze nemen wij hieronder 1:1 over …

NAC ontvangt morgenavond in het Rat Verlegh Stadion Vitesse. Ondanks de hoge plek op de ranglijst van de bezoekers zal NAC-trainer Karelse niet afwijken van zijn eigen speelwijze. “We spelen al weken met dezelfde speelwijze en dat zal tegen Vitesse niet veranderen.”

Dat Karelse uitgaat van de kwaliteit van zijn eigen groep, is zijn goed recht. Er werd de afgelopen weken namelijk met vlagen prima gespeeld, er werden punten behaald en vooral in de thuisduels dwong NAC de tegenstander vaak met de rug tegen de muur. “Iets wat we morgen ook zullen proberen, maar voor de kwaliteit van Vitesse moet je ook niet weglopen. Ze hebben een goede selectie en een speler als Wilfried Bony is een echte goaltjesdief, die we dus goed in de gaten moeten houden.”

De Arnhemmers doen het dit seizoen bijzonder goed en staan knap op een vierde plek. De aandacht bij de ploeg van trainer Van den Brom gaat vooral uit naar de voorhoede, waar spelers als Bony en Chanturia met hun spel het publiek regelmatig vermaken. Daarnaast is het de verdediging die onopgemerkt al zes wedstrijden de nul hield en dus erg solide speelt.

Ondanks de kwaliteiten van de uitploeg, ziet Karelse genoeg kansen om het Vitesse morgen lastig te maken. “Ze hebben goede spelers, maar er zijn ook genoeg dingen waar wij onze winst kunnen behalen. Ik heb dat mijn spelers duidelijk gemaakt en ik hoop dat we daar morgen van kunnen profiteren.”

Het vertrouwen bij de NAC-selectie is erg groot. Dat heeft niet alleen te maken met de laatste drie thuiswedstrijden, die allemaal gewonnen werden, maar ook de bekerwedstrijd in Arnhem eerder dit seizoen gaf een goed gevoel. “Dat we na strafschoppen uitgeschakeld werden, was natuurlijk teleurstellend, maar we speelden vrij goed en dat gevoel moeten we meenemen naar morgen”, besluit de hoofdtrainer na de afsluitende training. Die training werd door de gehele selectie afgewerkt, waardoor Karelse opnieuw over een fitte groep kan beschikken.

De wedstrijd tegen Vitesse begint zaterdag om 18.45 uur.

NAC Breda

Hoofdsponsor: