17 januari 2012 In de media

John van den Brom & Marjan Andringa

John van den Brom (Amersfoort, 1966) is trainer van Vitesse. Marjan Andringa (Amersfoort, 1966) is telefoniste. John en Marjan trouwden op 8 juni 1990 in Amersfoort en hebben twee dochters: Kiona (19) en Camilla (16) en een hond, Bowie (4)

John Televisie is sport.

Marjan Heel veel sport. Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Mag het misschien een onsje minder?

John Vergeet niet dat het mijn vak is. En daarbij vind ik het ook leuk. Ja luister; ik probeer hier ook maar wat excuses te vinden voor mijn vrolijke voetbal-kijkgedrag-afwijking.

Marjan Het mooiste is als jij gestresst raakt. Bij een finale van het WK ben je in staat de tv uit de muur trekken.

John Dan zit ik vol in de wedstrijd. Ik heb dat overigens niet alleen bij voetbal. Ik herinner me nog dat het Nederlands volleybalteam Olympisch goud won. Ik beleef zo’n overwinning niet alleen als speler, maar ook als coach. Ook aan mijn vak gerelateerde programma’s, zoals Studio Voetbal en Voetbal International, kijk ik. Studio Voetbal wat vaker omdat dat op zondagavond uitgezonden wordt en dat is nou eenmaal een loze avond. Dan ben ik meestal gewoon thuis. Bij VI krijgt het randgebeuren, het entertainment wat meer de ruimte.

Marjan VI… Is dat met Wilfred Genee?

John En met Johan Derksen.

Marjan O nee, dat doe ik mijzelf niet aan. Geef mij maar een mooi waargebeurd verhaal. Of een aflevering van Grenzeloos verliefd, heerlijk.

John Laatst heb ik een keer met je meegekeken. Ik noem het gezemel. Wat mij wel raakt is het achterblijven van de ouders. Dat komt omdat wij ook twee dochters hebben in de uitvliegende leeftijd. Op die momenten houdt tv je een spiegel voor. Onze oudste dochter is drie maanden naar Malta geweest. Het gevoel dat wij hadden toen wij haar uitzwaaiden op Schiphol staat me nog helder voor de geest.

Marjan Ivo Niehe is heel boeiend. Laatst was hij op bezoek bij de weduwe van Gerrit van der Valk. Dat was zó indrukwekkend. Peter van der Vorst is ook prima. Of ik kijk hangt af van de gast. Als Van der Vorst op bezoek gaat bij Albert Verlinde zou ik niet kijken.

John Ik vind het knap dat het Ivo en Peter iedere keer lukt bij al die mensen binnen te komen.

Marjan Nou ik stoor mij er wel eens aan dat Van der Vorst zo duidelijk laat merken dat hij als een kind zo blij is als-ie bij die mensen ontvangen wordt. Dat zijn ook maar gewoon mensen, hoor. Hij staat bijna met open mond rond te kijken.

John Dat is een beetje gespeeld denk ik.

Marjan Ergerlijk vind ik mensen die vroeger ooit succes hadden en daar nu nóg op teren. Neem nou Viola Holt die de jungle in gaat om te overleven. Net als die drie uitgerangeerde diva’s, die vind ik
ook zo verschrikkelijk.

John Die mensen houden zichzelf op die manier in stand. Ik erger mij daar niet aan. Ik geniet liever. Van 24 bijvoorbeeld. Daar ga ik voor zitten. En Peter R. de Vries is een topper. Die uitzending met Joran van der Sloot duurde wat lang, maar heel Nederland sprak erover. De Vries is iemand die niet makkelijk opgeeft, dat spreekt mij aan.

John:
Boek Kees de jongen, Theo Thijssen
Krant De Telegraaf
Tijdschrift Life After Football
Land en stad VS, San Francisco
Onhebbelijkheid Spullen rond laten slingeren

Marjan:
Boek
Haar naam was Sarah, Tatiana de Rosnay
Krant De Telegraaf
Tijdschrift Viva
Land en stad VS, New York
Onhebbelijkheid Treuzelen bij het weggaan

Vara Gids week 3 Buis en Haard

Hoofdsponsor: