30 juni 2011 In de media

John van den Brom nieuwe trainer Vitesse

John van den Brom is de nieuwe hoofdtrainer/coach van Vitesse. De Arnhemse club en ADO Den Haag zijn vandaag, donderdag 30 juni, tot een akkoord gekomen over de overgang van Van den Brom naar Vitesse. De 44-jarige oud-voetballer tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Van den Brom keert daarmee terug naar de club waar hij elf seizoenen voetbalde. In 1986 maakte hij bij Vitesse zijn debuut in het betaalde voetbal. De Amersfoorter speelde in eerste instantie zeven seizoenen voor de Arnhemse club. Na dienstverbanden bij Ajax en het Turkse Istanbulspor keerde de middenvelder in 1996 terug bij Vitesse. In Arnhem voetbalde hij nog vier seizoenen. Van den Brom droeg 324 keer het geelzwarte shirt van Vitesse, waarin hij 93 keer doel trof.

Het afgelopen seizoen was Van den Brom hoofdtrainer bij ADO Den Haag. De club uit de Residentie loodste hij gelijk naar Europees voetbal. Daarvoor was de oefenmeester drie seizoenen hoofdverantwoordelijke bij AGOVV Apeldoorn en trainde hij de Beloften van Ajax. Bij Vitesse volgt Van den Brom de Spanjaard Albert Ferrer op, van wie het aflopende contract niet werd verlengd.

Van den Brom is erg blij terug te keren op het oude nest. “Als je hier aankomt bij het stadion, voelt alles zeer vertrouwd. Als iets vertrouwd is, voel ik mij thuis. Het voelt dan ook als thuiskomen bij Vitesse en tevens een droom die uitkomt.”

Algemeen directeur Paul van der Kraan: “Na langdurige en gecompliceerde onderhandelingen zijn wij enorm verheugd John van den Brom als nieuwe hoofdtrainer te mogen verwelkomen. Uiteindelijk overheerst dan ook een goed gevoel.”

Van den Brom leidt op zondag 3 juli, 12.00 uur, de eerste training van Vitesse.

Vitesse TV sprak met de nieuwe hoofdtrainer/coach van Vitesse. Video

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: