27 juni 2012 In de media

Jonathan Reis: vier jaar Vitesse

Vitesse heeft Jonathan Reis voor vier seizoenen gecontracteerd. De Braziliaan speelde afgelopen seizoen al in het geel-zwart en blijft dat de komende jaren doen.
In zijn eerste maanden bij de Arnhemmers stond de revalidatie na een zware knieblessure volledig centraal. Samen met zijn begeleider Eduardo Santos werd gewerkt naar een voor de Braziliaan bijzonder moment en dat was het maken van speelminuten. Zijn debuut in het shirt van Vitesse kwam er in januari tijdens het trainingskamp op Cyprus. Scoren deed hij meteen als invaller tegen AEL Limassol, net als een andere debutant overigens, Mike Havenaar.

Zijn officiële debuut maakte de behendige aanvaller in de thuiswedstrijd tegen NEC. Tot en met de play-offs, waarin Vitesse deelname aan de voorronde van de Europa League veiligstelde, was Reis selectiespeler en speelde regelmatig in de basis of als invaller.

Beide partijen hebben een dusdanig goed gevoel overgehouden aan het eerste seizoen dat een langere verbintenis niet uit is gebleven. De club is zeer tevreden met de handtekening van de pas 23-jarige Reis onder het vierjarige contract. "Ik ben deels tevreden over het afgelopen seizoen", aldus Reis. "Ik ben blijn dat ik toch nog vrij veel heb kunnen spelen, maar komend seizoen wil ik ook doen wat de supporters van mij verwachten: doelpunten maken."

Reis is bekend en succesvol met het spelen van wedstrijden in de Europa League. In het seizoen 2009|2010 scoorde hij in het duel met Sparta Praag (2-2) beide doelpunten. Bij de Tsjechen speelde destijds Wilfried Bony in spits. Ook in het volgende Europese duel tegen FC Kopenhagen was hij beslissend met de enige en winnende treffer.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: