5 december 2011 In de media

Jonathan Reis naar Vitesse

Vitesse heeft Jonathan Reis vastgelegd. De 22-jarige aan­valler komt transfervrij naar Arn­hem, aangezien hij geen nieuwe club had gevonden na zijn vertrek bij PSV.
 

Reis tekent bij Vitesse een contract tot het einde van dit seizoen. De Arnhemse club heeft een eenzijdi­ge optie op een langere samenwer­king. Momenteel revalideert de Braziliaan nog van een zware knie­blessure, maar waarschijnlijk is hij vanaf januari inzetbaar voor Vites­se.

Vitesse-trainer John van den Brom toonde zich gisteravond ver­guld met de komst van Reis, die gisteren het duel Vitesse-RKC bij­woonde. „Ik kijk naar zijn kwalitei­ten als speler”, aldus de coach. „ In zijn laatste fase bij PSV was hij zo ongelooflijk goed. Ik ben zo eigen­wijs dat ik denk dat wij hem op dat niveau terug kunnen brengen. Dan hebben we er een gouden spits bij.”

Reis werd in 2007 door PSV over­genomen van Clube Atlético Mineiro. Vooral in het seizoen 2010/2011 maakte de aanvaller in­druk bij de club uit Eindhoven. In elf competitiewedstrijden scoorde hij acht keer. „Iedereen weet waar me met Vitesse naartoe willen”, wees Van den Brom op de Europe­se aspiraties van clubbaas Merab Jordania. „ Als we dat op deze ma­nier duidelijk kunnen maken, door zo’n goede speler aan te trek­ken, dat is geweldig voor mij als trainer en voor de hele club Vites­se.”

Reis kwam bij PSV echter niet lou­ter vanwege mooie acties op het veld in het nieuws. In januari 2009 werd hij verhuurd aan het Brazili­aanse Tupi FC, na een conflict met PSV- trainer Huub Stevens. In ja­nuari 2010 zette PSV de speler op staande voet op straat vanwege co­caïnegebruik. reis kickte af van zijn verslaving en kreeg bij PSV een nieuwe kans. In september 2010 moest hij zijn rijbewijs inleve­ren, nadat hij was gepakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Incidenten, die van reis een contro­versieel persoon maken.

Van den Brom: „Het zijn dingen uit het verleden. daar kan en wil ik niets mee. Hij heeft stomme din­gen gedaan, maar dat wil niet zeg­gen dat je daarna niets goeds meer kunt doen. Hij heeft keihard ge­werkt om terug te komen. Dat zegt mij voldoende.”

Volgens de coach is Reis niet aan­getrokken als vervanger van de hui­dige aanvalsleider Wilfried Bony, die in de belangstelling staat van veel grote clubs uit het buitenland. „Wel is het zo dat Reis hopelijk in­zetbaar is, als Bony straks in janua­ri een paar wedstrijden afwezig is vanwege de Afrika Cup. En goede voetballers kunnen altijd samen spelen. Dat is geen enkel pro­bleem.”

Reis revalideert nog steeds van de knieblessure, die hij in december 2010 opliep in de wedstrijd van PSV tegen Roda JC. Daarbij scheur­de hij zowel zijn voorste als achter­ste kruisband af. Van den Brom hoopt dat de talentvolle spits in ja­nauri volledig met de spelersgroep van Vitesse kan meetrainen tij­dens het trainingskamp in Cyprus.

Gelderlander

Hoofdsponsor: