15 oktober 2018 In de media

Jong Vitesse bezorgt IJsselmeervogels eerste nederlaag

​Jong Vitesse boekte zaterdagavond een knappe zege op IJsselmeervogels. Op Papendal bezorgde de ploeg van trainer Joseph Oosting hen de eerste nederlaag van het seizoen: 2-1.
Levendige openingsfase
De eerste kans was voor de bezoekers. Maikel de Harder brak door aan de linkerkant, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Bilal Bayazit. Patrick Vroegh deed even later namens Jong Vitesse wat terug. Zijn schot van een meter of 25 werd echter gepareerd door IJsselmeervogels-goalie Jamie Schaap.

Kansen
Thomas Buitink had na iets meer dan tien minuten voetbal de 1-0 op zijn schoen, maar de spits kwam een teenlengte tekort om de score te openen. Het openingsdoelpunt was ook aan Vroegh niet besteed. Zijn vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied zeilde net langs het doel van IJsselmeervogels, waardoor er met 0-0 gerust werd. 

Doelpunt uit het boekje
Na een kwartier in het tweede bedrijf was het wél raak. Met enig fortuin belandde de bal voor de voeten van aanvoerder Jesse Schuurman, die vervolgens simpel binnen kon tikken: 1-0. Nog geen minuut later was ook de 2-0 een feit. Hicham Acheffay speelde de bal op het middenveld naar Anil Mercan, die op zijn beurt Buitink vond. Met een leep hakje stuurde de centrumaanvaller vervolgens Schuurman de diepte in, waarna de captain de doorgelopen Acheffay vrij voor het doel zette: 2-0.

Bayazit
IJsselmeervogels kreeg halverwege de tweede helft een enorme kans om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten, maar Robbert Olijfveld moest zijn meerdere erkennen in Bayazit. Vijf minuten voor het einde kwam IJsselmeervogels nog wel op 2-1 door een kopbal van Jeffrey Buitenhuis. De driepunter van Jong Vitesse kwam echter niet meer in gevaar. 

Stand
Door de overwinning komt Jong Vitesse nu op negen punten. Met twee zeges, drie gelijke spelen en drie nederlagen bezetten de Arnhemmers de twaalfde plek op de ranglijst. Zaterdag 20 oktober staat er wederom een thuiswedstrijd voor Jong Vitesse op het programma. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt tegen BVV Barendrecht.

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: