18 januari 2016 In de media

Jong Vitesse blijft steken op 1-1 tegen Jong FC Twente

Jong Vitesse trad maandagavond aan tegen rechtstreekse concurrent Jong FC Twente.
Beide teams azen op een plek op de ranglijst die recht geeft op deelname aan de toekomstige Tweede Divisie, volgend seizoen.

Jong Vitesse kwam in de elfde minuut op voorsprong via Abiola Dauda Hij omspeelde handig de doelman van de Tukkers en bracht de Arnhemmers op 1-0.

Vitesse was de bovenliggende partij maar wist de betere kansen niet uit te nutten. FC Twente kwam na een klein half uur spelen langszij via een benutte strafschop door Peet Bijen na een ongelukkige overtreding van Guram Kashia in het Arnhemse zestien meter gebied.

Ook in de tweede helft was Jong Vitesse de betere partij maar dat kwam niet tot uitdrukking in een tweede treffer en een Arnhemse overwinning.

De Arnhemse beloften blijven in de coëfficientenranglijst een plaats onder de plek die rechtgeeft op deelname aan de Tweede Divisie, maar weet dat zij nog vijf thuiswedstrijden voor de boeg hebben in de tweede competitiehelft.

De eerstvolgende wedstrijd voor Jong Vitesse is op 8 februari. Dan gaan de Arnhemse beloften op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Jong Vitesse vs Jong FC Twente 1-1 (1-1)
'10 Dauda 1-0; '28 Bijen 1-1 (pen.)