28 augustus 2016 In de media

Jong Vitesse boekt eerste zege in Tweede Divisie

Jong Vitesse heeft zondag 28 augustus voor het eerst drie punten gepakt in het nieuwe seizoen. Tegen koploper AFC wisten de Arnhemmers zich naar een 4-2 overwinning te knokken.
Jong Vitesse was af en toe slordig in de passing. De Arnhemmers zochten vaak de rechterkant op, die werd ingenomen door Arshak Koryan. De Rus werd in de negentiende minuut weggestuurd en wist de bal hard en snel voor het doel te krijgen. Thomas Buitink kon de bal binnen schieten, 1-0.
 

Volgens arbiter Steven van der Vrande blokte een AFC-speler een schot van Thomas Oude Kotte met zijn hand. Jong Vitesse kreeg een strafschop en wist de score te verdubbelen, 2-0.
 

De arbiter liet in de 44e minuut weer van zich spreken. Van der Vrande keurde een doelpunt van AFC af nadat zijn assistent buitenspel had geconstateerd.

Jeroen Houwen was in vorm. De doelman heeft zijn ploeg een aantal keer goed op de been gehouden. Vlak na rust werd hij echter voorbij gespeeld, gelukkig stond Thomas Oude Kotte klaar om de bal van de lijn te halen.
 

Ondanks het aandringen van AFC, wist Jong Vitesse de score nog verder uit te breiden. Opnieuw wist Thomas Buitink te scoren, 3-0.
 

AFC nam het initiatief in de slotfase. Jeroen Houwen hield echter stand en de paal hielp Jong Vitesse ook een keer mee. In de 84e minuut was het wel raak voor de Amsterdammers. Koen Bosma schoot de bal zeer fraai in het doel, 3-1.

Vanwege een, ogenschijnlijk, ernstige blessure kwam er veel extra tijd bij. Dit zorgde ervoor dat beide teams nogmaals konden score. Bij Jong Vitesse was Arshak Koryan opnieuw trefzeker, 4-1. Bij AFC schoot Daan Sutorius nog een strafschop binnen, 4-2.
 

Jong Vitesse – AFC 4-2 (2-0)
1-0 ’19 Thomas Buitink.
2-0 ’23 Arshak Koryan.
3-0 ’79 Thomas Buitink.
3-1 ’84 Koen Bosma.
4-1 ’90 Arshak Koryan.
4-2 ’90 Daan Sutorius.

Aantal toeschouwers: 200

Opstelling Jong Vitesse:
Jeroen Houwen, Leeroy Schorea, Julian Lelieveld, Thomas Oude Kotte, Lassana Faye, Joris Klein Holte (A), Arshak Koryan, Anil Mercan (’78 Patrick Vroegh), Thomas Buitink (’90 Euclides Tavares Lopes), Mohammed Osman, Aaron Kwarko (’63 Kai Koreniuk).

Reserves:
Stef Brummel, Younes Zakir, Euclides Tavares Lopes, Patrick Vroegh, Caoimhin Fowler,  Kai Koreniuk.

Opstelling AFC:
Zonneveld, Willemsen, Moelee, Bosma, Richard, Grootfaam, Van den Brink (’59 Biberoglu), Jansen (A) (’71 Kluin), Koopman (’80 Sutorius), Van Gelderen, Kulhan.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: